perjantai 11. joulukuuta 2009

T3 - Aecht Schlenkerla Rauchbier Weizen


Tilavuus0,5 l
Alkoholi5,2 %
MaaSaksa (Baijeri)
Taustat / historiaOhramaltaat kuivataan pyökkisavulla panimon omassa mallastamossa, mikä antaa oluelle sille ominaisen savuisen luonteen. Hellerin perhepanimo on perustettu vuonna 1678. Sen yhteyteen kuuluu myös 1400-luvulta peräisin oleva majatalo. Panimon omistaa jo 6. sukupolvessa Trumin perhe. -Alko

Etelä-Saksassa, Bambergin vanhassa kaupungissa on jo yli puolen vuosituhannen ajan (vuodesta 1405) valmistettu kerrassaan maukasta savuolutta perinteisellä reseptillä tammitynnyreissä kypsyttämällä. Nimi "Schlenkerla" tulee legendan mukaan alkuaikojen omistajasta, joka käveli huonosti (=schlenkern) onnettomuuden (tai oluen?) vuoksi. Paikalliset alkoivat kutsua panimoravintolaa Schlenkerlaksi, ja nimi on yhä käytössä. -Servaali

Bambergissa on epätavallisen suuri panimotiheys, 70 000 asukkaan kaupungissa toimii yhdeksän panimoa. Erikoisuutena on savuolut, ja Schlenkerla on eräs maailman tunnetuimmista savuoluista. -Wikipedia


Vapaa kuvausTämä on siis "savustettu" vehnäolut. Vehnäolut on melkein aina lupaus jostain paremmasta, mutta savuisuus hieman epäilytti. Onneksi savun maku ja haju olivat epämiellyttävän voimakkaita vain alussa. Juoman lämmetessä havaitsin myös lievän hedelmäisen aromin (tyypillistä vehnäoluille?). Savuisuus oli kuitenkin omaan makuuni turhan voimakas. Muuten oli aika tummanvehnäinen meininki. Tahtoisin maistaa jotain samankaltaista tuotetta, jossa ei olisi yhtään tahi sitten vain hieman tuota savun makua.

Join muuten baijerilaisen savuoluen Baijerin-tädin lahjoittamasta baijerilaisesta "bierkrugista". Olisikohan imailu pitänyt suorittaa Bayerische Motoren Werke AG:n automobiilissa istuen?

P.S. Oli helvetin hieno vaahto, mutta kovin savuinen..
Ostaisin itse:KYLLÄ [ ] EI [X]
Tähdet:**

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti