keskiviikko 28. joulukuuta 2016

T15-16 - Vallilan Panimo Kyyneleet


Kolmannen silmän kyyneleet.
Yhteistyössä jonkin Eevil Stöön kanssa.


Tilavuus: 0,33 l
Alkoholi: 4,7 %
Valmistusmaa: Suomi
Taustat / historia: Oli vuosi 1931 ja muuan Waldemar Richard Brüning päätti perustaa panimon Helsingin Vallilaan. Vielä voimassa ollut kieltolaki kuitenkin vaikeutti jakelua siinä määrin, että tuotanto jouduttiin ajamaan alas vielä samana vuonna. Herra Brüning päätti keskittyä marjamehuihin. 
 Nyt, 85 vuoden tauon jälkeen, herra Brüningin perintöä jatketaan. Miljöönä Orionin vanha lääketehdas Vallilan ylängöllä. Olutta pienpanimoskenessä; urbaanilla fiiliksellä, tieteellisin menetelmin. 

Kyseisen panimon Metsänen Brown Ale herätti itsessäni jonkinlaisia tuntemuksia kesällä 2016 jossain olutfestareilla ihan tuossa ytimessä. Tämän Kyyneleet-pullon etiketissä mm. tuijottava silmä herätti erilaisuudellaan lähinnä mielenkiintoa kyseistä tuotetta kohtaan, mutta maininnat jostain Eevil Stööstä ja kolmannesta silmästä herättivät pelkästään kauhua. Tämä on sitä urbaania yhteisöllisyyttä.
http://www.rumba.fi/uutiset/kolmannen-silman-kyyneleet-pullotettu-eevil-stoolle-oma-olut/ 
Vapaa kuvaus: Ei se ollutkaan niin paha, ei pidä lähteä tuomitsemaan pelkkien ennakkoluulojen perusteella. Periaatteessa sellainen mukavan maltainen, mutta omaan makuun vähän liian kitkerä. Kaadoin epähuomiossa kaikki kurat pullon pohjalta lasiin itse tavaran mukana, en tiedä olisiko pitänyt tehdä toisin, mutta tuskin se olisi vaikuttanut itse makuun mitenkään oleellisesti. Urbaanin keskikastin voittaja?
Ostaisin itse:KYLLÄ [ ] EI [X] 
Tähdet:**





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti