tiistai 20. joulukuuta 2016

H9-10 - Stallhagen Brewdolf the Reinbeer



Tilavuus: 33 cl
Alkoholi: 6%
Valmistusmaa: Ahvenanmaa
Taustat / historia: Ahvenanmaalainen Stallhagen onkin jo kovin tuttu blogin runsaalle lukijakunnalle ja nyt onkin ajankohtaisuutisien aika. Panimolla oli meneillään osakeanti vuoden loppuun, mutta kaikki osakkeet ovatkin jo menneet kaupaksi ja anti sitä myöten sulkeutunut. He kertovat homman olevan kovassa nousussa ja sitä tietoa tukee tämänkin blogin statistiikka jossa Stallhagenin käyrät ovat nousussa 45 asteen kulmassa.

Mainosmiehet eivät ole tällä kertaa pistäneet parasta vuosilukuja keksiessään vaan aika ja energia on kulunut scrabblea pelatessa ja sen myötä tämän oluen nimikin on hioutunut näppärän hassuksi.

Vapaa kuvaus: Buenas dias! Samaan tapaan kuin Y-miehen kulttimainetta nauttivassa "pizataxin pizza" -videossa kohtaavat maailman parhaat valtiot ameriikka ja suomi, kohtaavat tässä kalenterin luukussa maailman parhaat saaristot eli ahvenanmaan ja afrikan saaristot. Hi five! Kuten kuvista voi varsin helposti havaita, syöksyy tämä luukku vastaanottimiin suoraan Gran Canarian lämmöstä, jota myös juomisen erikoismies Irwin käytti tukikohtanaan.

Takakannessa todetaan jotain sen tapaista, että kyseessä olisi mitä kovimman luokan janojuoma. Väite on varsin helppo koeponnistaa koska jano on yltynyt auringon paahteessa jo 13 päivää. Heti ensikulauksella on selvää, että tämä pullo kourassa ei syöksytä Kari Grandina pelastamaan janoisia pinteestä. Kyseessä on jonkin sorttinen ale eikä se ole mitenkään kuiva vaikka sitä yllättäen sellaiseksi takakannessa mainostetaan. Voltteja on kunnioitettavat yksi... kaksi... kuusi... jotain sellaista ja aleille tyypillinen katkeruus on myös läsnä, mutta ei liikaa. Näillä spekseillä ei tosiaan janojuomasta voi puhua, mutta ei anneta sen häiritä nautintoa. Juoman väri on kauniin kullanruskea jota jargonia jauhavat elitistit kutsunevat amberiksi. Sanotaan siis että kyseessä on amber ale. Maku on limakalvoja hellivän pehmeä, ei makea, josta varmaan tulee mainita "kuiva" sekä sopivan tumma. Varsin mukavaa lientä, jossa ei rapeat voltitkaan tunnu. Jään innolla odottamaan mitä seuraava luukku tuo jo kuivuneille ikenille tullessaan.

Algomas?SI [X] NO [ ] 
Tähdet:*****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti