perjantai 30. joulukuuta 2016

H21-22 - Paulaner Hefe-Weißbier





Tilavuus: 0,5 l
Alkoholi: 5,5%
Valmistusmaa: Saksa
Taustat / historia: 1634. Varsin messevän vuosiluku on saatu Munchenin kaupunginvaltuustolle osoitetusta kirjeestä, jossa yksityiset panomiehet harmittelevat kuinka munkkien nopeatahtisen nussinnan vuoksi he vievät markkinoita normaaleilta khuolevaisilta. Varsin perinteiset perinteet siis. Ai niin, Paulaner on muuten Saksan ykkösmerkki (lähde www.paulaner.com)

Vapaa kuvaus: Lasiin loiskahtaessa vaahtoa nousee kiitettävästi, jopa niin paljon, että janoinen juoja ei pääse heti kunnolla hörppäämään. Hefe on ilmeisesti jäänyt joulukiireissä panimomestarilta suodattamatta, mutta tällainen "pilvinen" karaktääri sopii talvella nautittavaan vehnäööliin aivan mainiosti. Se tekee mausta täyteläisemmän ja värikään ei ole niin sellainen... keltainen. Tarkka juoja voi havaita vivahteita mangosta ja ananaksesta. Itse en tosin ole niin tarkka juoja. Ehkä se perinteinen aavistus Mongozoa eli banaania. Hefe on yksinkertaisesti mahtava olut, varmaankin aika pitkälti suodattamattomuuden ansiosta, joka tuo hyvää tvistiä kehiin. Siitähän me tykättiin kyllä. Tehoja on sen verran, että Suomessa on pakko mennä Alkoon saadakseen tätä jumalten juomaa. Ehkä jonain päivänä asiat ovat vielä paremmin.

Nautin tätä perinteisen joulunajanelokuvan aikana, joka on tässä tapauksessa Vain kuolleen ruumiini yli (eng. Die Hard). Se on saavuttanut niin suurta suosiota tämän blogin taustajoukoissa, että voidaan oikeastaan sanoa, että John McTiernanin teos on Alcocalin virallinen joulupätkä. Heittäkää siis Tiernapojat roskiin ja ottakaa McTiernanin teos sydämmeenne.

Ostaisin itse:Kyllä [X] Ei [ ] 
Tähdet:*****


2 kommenttia:

  1. "Ehkä jonain päivänä asiat ovat vielä paremmin." 😊 onko tämä mukana myös alkuperäisessä käsikirjoituksessa? Paula sai myös suuren suosion eräällä Belgiaan suuntautuneella F1-matkalla. Tätä haettiin lavoittain Aachenin Lidlistä. Viimeiset tölkit tyhjeni Düsseldorfin kansainvälisen lentoaseman aulassa. Aivan ruokotonta. Mihin suomessa nyt joudutaan kun, ehkä kohta on asiat täälläkin paremmin?

    VastaaPoista
  2. Täytyy tunnustaa, että otin vapauden tehdä pienen käsikirjoituksen ulkopuolisen lisäyksen kun näin herkullinen mahdollisuus ilmaantui :)

    VastaaPoista