sunnuntai 14. joulukuuta 2014

J11 - Asahi Black

Fokus saatiin myös tässä kalenterissa kohdilleen :-)
Tilavuus334 ml
Alkoholi5%
MaaJapani (tämä yksilö on suunnattu Yhdistyneiden kuningaskuntien markkinoille, missä lie valmistettu)
Taustat / historiaAsahi perustetteen Osakassa vuonna 1981 nimellä Osakan Olut Yhtiö (大阪麦酒会社 Ōsaka Bakushu Kaisha). Vuonna 2014 Asahi on Japanin suurin oluen valmistaja 38% markkinaosuudellaan. Perinteitä ja historiaa siis löytyy. Kuriositeettina mainittakoon, että ensimmäisen maailmansodan aikana saksalaiset vangit työskentelivät Asahin panimossa. Tarina ei kerro pääsivätkö vangit varsinaisiin panohommiin.
Vapaa kuvausTämä kyseinen yksilö avattiin joulukalenterin saunaillassa. Koska luukut ovat sanomalehtien peitossa ei saunajuomaansa voinut tietenkään etuketeen tietää joten ensimmäiseksi juomaksi osui japanilainen mustaolut Asahi Black. Olin hiukan kauhuissani, sillä saunajuomaksi sopii yleensä joku keskikastinvoittaja.

Kauhu vaihtui nopeasti hymyyn sillä tajusin juovani mustaa laageria eli mustaolutta. Se sopi saunaolueksi oikein hyvin. Siis tosi hyvin.

Pienenä virheenä mainittakoon, että juoma oli ehkä vähän liian kylmää. Se ei saunajuomana haitannut, vaan juoma soljui mukavasti suuhun, mutta kuitenkin arvostellakseni paremmin juoman aromeita sen pitäisi olla vähän lämpimämpää. Viimeinen kulaus saunan jälkeen, juoman ehdittyä vähän lämmetä, antoi myös viitteitä tästä.

Uusinta yritys on siis ehkä paikallaan. Kuitenkin 4 tähteä.
Ostaisin itse:KYLLÄ [x] EI []
Tähdet:****

1 kommentti:

  1. Näitähän olet testailtu ennekin ja ihan hyvällä menestyksellä:
    http://alcocal.blogspot.fi/2007/12/j24-herold-bohemian-black-lager.html

    VastaaPoista