perjantai 19. joulukuuta 2014

H18 - Chivas Regal 12y


Viskiä ei sovi nautiskella jääkaappikylmänä

Tilavuus5 cl
Alkoholi40% vol.
ValmistusmaaScotland
Taustat / historiaChivasin suku pyöritteli 1800-luvun jonkin sortin luksusruokakauppaa ja toimittivat eineitä jopa kuningatar Victorialle. Pulossa seisova luku 1801 viittaa tähän kauppaan eikä todellakaan viskiin, mutta se on ennenkin nähty, että markkinointinaiset ja -miehet eivät keinoja kaihda kun jalojuomiin keksitään vuosilukuja.

Jossain matkan varrella brenkku rupesi kiinnostamaan ja viskituotanto potkaistiin käyntiin. Kotikemistihenkisinä tyyppeinä tislettä ei voinut jättää rauhaan vaan läträämään oli päästävä vielä panemisen jälkeenkin. He tulivat tunnetuksi nimenomaan premium-tasoisista sekaviskeitä (googlen mukaan olen kolmas, joka käyttää tätä termiä).

Chivas Regal syntyi kun Chivasin veljekset haistoivat rahan jenkkilän suunnalla. Siellä oli homma todella kovassa nousussa ja sen ajan jupit vaativat kaikkea törkeän kallista. Niinpä Chivasit launchasivat Chivas Regalin ja se porskutti nousukiidossa kunnes uudenlaiset ajatussuuntaukset hallinnossa 1920 luvulla muuttivat amerikkalaisten kulutustottumuksia. Loppu onkin historiaa...

Äkkiarvaamatta voisi luulla, että 12 vuotias on tislaamon premium-sarjan tuotteita. Mutta ei, perusjuomat ovat 12 18 ja 25 vuotiaat ja lisäksi on muutama spessumalli.
Vapaa kuvaus

SEIS!
VAARANTAVA VIRHE!

Olin ihan helvetin nollilla seuratessani SOP:ia orjallisesti ja kaikki luukut olivat jääkaapissa niin kuin kuuluikin. Olihan se aivan selvä, että noin pienissä kääreissä ei voi olla mitään jääkaappikylmänä nautittavaa.

Kun korkki paljastui ja rupesin tihrustamaan tekstejä näytti se jostain kumman syystä aivan kyrilliseltä. Itse pullon paljastuessa ei tarvinnut itseään piiskata hymyyn nk. "Zadarin metodin" avulla. Mutta juoma oli epämiellyttävän kylmää. Halusin pelata varman päälle ja "BDSM Starter Kit"-hengessä kidutin itseäni odottelemalla piinallisen kauan ennen korkkaamista.

Tuoksu on pehmeän turpeinen ja jopa toffeearominen. Juoman miellyttävä väri tukee tuoksua väkevällä tavalla. Kun himokkaana lipova kieli kohtaa 12 vuotiaan ei vastassa ole samettinen pehmeys niin kuin voisi olettaa ja odottaa, ehkä jopa fantasioida. Kielen päätä kirvelee sukupuolitautimisen ikävällä tavalla (isoilta pojilta olen kuullut juttuja...) eikä muutamien vesitippojen lisääminen häivytä oiretta. Vähän sama fiilis kun voi kiwien syömisestä tulla. Jonkin verran kirvelee myös kurkussa. Sama juttu on satunnaisesti joidenkin muidenkin elämän vesien kanssa. No mutta jos unohdetaan nuo kiusalliset oireet niin kyseessä on muuten mitä mainoin sekaviski, pehmeä ja tasapainoinen, ei varsinaisesti mikään talousviski vaikka sekoite onkin. Tämähän ei kai ole mikään edelleen sekoitettavaksi tarkoitettu tuote, mutta päätin raiskata lopun Fever-Treen Ginger Beerin kanssa. Viski katosi ärjyn inkiväärin alle, mutta lopputuloksena jälleen hyvän makuinen, jopa mausteinen juoma.
Ostaisin itse:KYLLÄ [ ] EI [ ] Ilman oireita kyllä [X]
Tähdet:***½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti