maanantai 15. joulukuuta 2014

H13 - Mongozo Premium Pilsner


Tilavuus0,33 l
Alkoholi5%
MaaBelgia
Taustat / historiaAh, mikä harvinainen tilaisuus päästä lainaamaan asijantuintijan lausuntoa vuodelta 2007: "Menee Mongozo banaanioluen (so fair, so good) kanssa aikalailla samaan hämy-oluiden kategoriaan, joita tehdään pääasiassa niiden hämyisyyden vuoksi."

Panimo on siis tullut aiemmin paremmin tunnetuksi tässä blogissa mm. banaanioluesta kuin ns. normaalista panoksesta.

Alkokin sen tietää: "Mongozo on afrikkalaisen chokwe-heimon kieltä ja tarkoittaa "kippis". Mongozo on olutmerkki, johon kuuluu monia eksoottisillä hedelmillä maustettuja oluita."
Vapaa kuvausKuten jo aiemmista luukuista onkin käynyt ilmi, suoritettiin Jampan tiluksilla "yhteislaukaus" varsin lihallisissa ja aistikkaissa tunnelmissa. Itselläni kapaloista paljastui Mongozo, jonka etiketin vehreys herätti kysymyksiä. Heti rupesin silmä kovana tihrustamaan, että millä hämyaineksella tämä on maustettu, ehkä kurkulla, ruoholla tai "ruoholla"... Mutta yllätys oli suuri kun kävi ilmi, että kyseessä on aivan normaali pilsner. Vaikka olin juoman puhtauden etiketistä jo todennut oli ensipuraisussa silti pientä jännitystä siitä hyökkääkö jokin hämymaku esiin. Mutta ei, Mongozo on ihan vain normaalia ööliä.

Pilsnerille ominaiseen tapaa on humalaa hulautettu käymissammioon vähän reilummalla kädellä, mutta ei niin rajusti kuin esim. lajityypin kantaisässä Urquelissa. Mongozo on mukava, saunomiseen hyvin sopiva, tasapainoinen pilsner. Ei sinänsä mitenkään erityisen luonteikas yksilö, mutta sitä ei aina niin kaipaakkaan. Sanoisin jopa, että ainesta "keskikastin voittajaksi".

Juoma ei maulla niin paljon erotu massasta, mutta gluteenittomuus, luomuus ja fairtrade nostaa juoman kiinnostavuutta tietyissä tiedostavissa piireissä. Loppuun voidaan todeta: "so fair, so good".
Ostaisin itse:KYLLÄ [X] EI [ ]
Tähdet:***½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti