maanantai 8. joulukuuta 2014

T5 - Peroni Nastro Azzurro

Tilavuus: 0,33 l
Alkoholi: 5,1 % 4,6 %
Maa: Italia
Taustat / historia: Fransesco Peroni perusti ensimmäisen panimonsa vuonna 1846 Vigevanoon ja toisen panimonsa vuonna 1864 Roomaan, jossa nykyinen panimo edelleen toimii perustajansa nimellä. 1950-luvulla Birra Peroni kasvoi Italian suurimmaksi panimoksi ja Peroni Nastro Azzurro lanseerattiin vuonna 1963. Vuonna 2003 Birra Peroni siirtyi SABMillerin omistukseen.

Nastro Azzurro eli ”Sininen nauha”, viittaa palkintoon, joka annetaan nopeimmin Atlantin ylittäneelle laivalle. Vuonna 1933 Italialainen SS Rex voitti kyseisen palkinnon ja sen kunniaksi olut sai nimen Nastro Azzurro.

Olut valmistetaan italialaisella luovuudella parhaasta ohramaltaasta ja hienoimmista humalista. Lisään sekoitetaan neljännes italialaista maissia, Nostrano dell’Isolaa, joka tuo Peroniin ainutlaatuisen virkistävän italialaisen maun. 

Kyseessä on vaalea lager. Kohtuullisen tuttu tuote, toimii kohtuullisen hyvin myös ruokailujuomana. Kaikkien tutkimieni lähteiden mukaan tässä pitäisi kuitenkin olla alkoholia 5,1 % eikä 4,6 %. Onko tämä jokin laimennettu market-versio? Petos!
Vapaa kuvaus: Tuoksu mukavan imelä, aika niukat vaahdot. Maku on ensin hieman makeahko (johtuneeko maissista?), muttei mitenkään häiritsevästi. Jälkimaku ei ole erityisen kitkerä. Sanoisin jopa, että aika jees humalointi. Maussa ei ole kuitenkaan mitään erikoista, joten Sininen Nauha ei oikeastaan erotu mitenkään vastaavista lagereista.



Ostaisin itse:
Neutraali ja helppo aloitus kalenterille. Odotan jatkolta enemmän haasteita ja etenkin maistuvia sellaisia. ;)

KYLLÄ [X] EI [ ]
Tähdet: ***

5 kommenttia:

  1. Marketista tuo on poisteltu, mutta mulla on kutina, että 4,6% on normaali.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peronin sivuilla sanotaan myös, että 5,1 %.

      Poista
    2. Juu, olet oikeassa. Imailin tuota eilen pullollisen ja tarkistin voltit. Annan kolme ja puoli tähteä, vaikka aika ranttuhan tuo on...

      Poista
  2. Oli miten oli, mutta viiden vuoden yksinäisyys on nostanut kuvien tasoa huimasti. Kaiholla jään muistelemaan klassisia taustaan tarkennettuja kuvia.

    VastaaPoista
  3. Teknologinen vallankumous. Nykyisellä kännykälläni voi valita koskettamalla näyttöä sen mihin kohtaan haluaa tarkentaa! Tutkin Peronin vahvuuden Italiassa.

    VastaaPoista