torstai 11. joulukuuta 2014

H9 - Stadin Panimo American Barley Wine


Tilavuus0,33 l
AlkoholiALK 8,0 TIL.-%
IBU60
MaaHesa
Taustat / historia"Stadin Panimon pitkään kypsytetyssä, täyteläisen maltaisessa vaaleassa ohraviinioluessa on amerikkalaisten käpyhumalten runsas aromi sekä katkera maku. Käsintehty, hopback-aromihumaloitu ja pullokäyvä täysmallaspintahiivaolut."

Etiketissä "Barely Wine" herättää varmasti suuressa yleisössä mielenkiintoa, mutta valitettavasti se ei liity oikeastaan mitenkään muuten viiniin kuin, että voltteja on saman suuntaisesti. Selkokielisesti ilmaistuna kyseessä on vahva ale ja "american" viittaa roimaan jenkkityyliseen humalointiin. No tietysti pulossa parantuminen on joillekin viineille tyypillinen ominaisuus.
Vapaa kuvausOlin täysin ekstaasin vallassa (en kirjaimellisesti) saadessani feissin eteen Stadin Panimon tuotteen. Kalenteri oli omalta osaltani alkanut saman panimon erinomaisissa viiden tähden tunnelmissa, joten oli syytä olettaa linjan jatkuvan yhtä kunniakkaissa merkeissä.

Vaan eipä ole luulo tiedon väärti. Ensisiemauksella mielen valtaa kauhistuminen mielettömästä karvaudesta ja happamuudesta, joka on etiketissä mainittujen  käpyhumalten syytä. Periaatteessa tässä olisi vaikka mitä hienoja hedelmäisiä ja meripihkaisia aromeja, mutta kaiken pilaa täysin käsistä lähtenyt humalointi. Kyseessä on periaatteessa sama tilanne kuin yrittäisi nautiskella kivisuunissa huolella tehtyä ja buffalomozzarellalla aateloitua margherita pizzaa, mutta samaan aikaan ravitsemusliikkeen FSB-henkinen järjestyksenvalvoja suihkuttaa OC:ta suoraan feissiin. Eihän niin voi mitään nauttia!
Ostaisin itse:KYLLÄ [ ] EI [X]
Tähdet:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti