sunnuntai 21. joulukuuta 2014

J19 - Tanqueray No. TEN

TilavuusNoin 4 cl
Alkoholi47,3%
MaaAlkujaan Englanti, nykyään Skotlanti
Taustat / historiaCharles Tanqueray tislasi ensimmäiset gininsä jo vuonna 1830. Perinteitä siis löytyy! Tanqueray numero kymppi esiteltiin vuonna 2000 ja se on suunnattu Martinien tekoon. Se tislataan neljä kertaa.

We proudly introduce you to Tanqueray No. TEN®, the finest-tasting spirit. Crafted in the small No. 10 still, Tanqueray No. TEN is distilled with fresh citrus for a brighter taste. A gin like no other, Tanqueray No. TEN elevates every cocktail.
Vapaa kuvausTämän luukun muoto oli herättänyt huomioni jo hyvyissä ajoin, mutta säästelin sitä vähän kalenterin loppuosiin. Kuvittelin tosin, että luukun sisällä olisi joku pikkupullo ja jatkojuoma. Epäilin Gin Tonicia ja sehän sieltä tulikin. Taskumattiversio tosin vähän yllätti.

Maistoin siamauksen giniä aluksi paljaaltaan. Uuh. Väkevää kamaa. Googlailin vähän. Ilmeisesti ihan premium giniä. Myös tonic-vesi vaikutti premiumilta vaikka en sitä erikseen googlaillutkaan. Ei kun juomat sekaisin.. Nyt on kaikki valmiina täydelliseen makunautintoon. Ja täydellinenhän siitä tulikin. Juoma on kaikkien arvosteluasteikkojen yläpuolella.

Näin pehmeää GT:tä en ole koskaan juonut. Silti suutuntuma, hapokkuus ja aromit ovat juuri kohdillaan. Mutta mitä sitä turhia enää jauhamaan. Täydellistä jumalten juomaa.

Jälkikäteen huomasin, että tämäkin herkku sisältää ”sitrusta”.
Ostaisin itse:KYLLÄ [x] EI []
Tähdet:******

3 kommenttia:

  1. Tein viikonloppuna pyhiinvaellusmatkan lippulaiva-alkoon ja jostain tuntemattomasta syystä loin silmäyksen alkoholittomien juomien hyllyyn ja siellä komeili fever treetä!

    VastaaPoista
  2. Luultavasti siis saatavilla muistakin alkoista.

    VastaaPoista