lauantai 6. joulukuuta 2014

J2 - Sör omenasiideri



Tilavuus

0,33 L
Alkoholi5,5%
MaaSuomi
Taustat / historiaKaskein marjan sivuilta: Tuotevalikoimastamme löytyy mehuja, hilloja ja hyytelöitä, joissa marjapitoisuudet ovat korkeita ja lisätyn sokerin määrä mahdollisimman alhainen, 20-30%. Valmistamme tuotteemme ilman keinotekoisia väri- ja makeutusaineita. Valikoimaamme kuuluvat myös luonnonsienet, kuten haapasieni, herkkutatti, kantarelli, korvasieni, mustatorvisieni ja suppilovahvero. Tuotteet valmistamme tilausten mukaan, joka mahdollistaa mahdollisimman pitkän käyttöajan.

Jaaha. Laadukkaita marja-, hedelmä-, ja sieniherkkuja jo vuodesta 1981. Ainoana alkoholijuomana uutuutena kesällä 2013 myyntiin tullut SÖR-omenasiideri, joka on valmistettu suomalaisista omenoista mäskikäyttämällä ja tammikypsyttämällä. Siiderissä ei ole keinotekoisia aromeja, vaan tuotteen maku tulee tuotteen valmistukseen käytetyistä suomalaisista omenoista. Cool.

Vapaa kuvausAh, mikä ihanuus. Ensimmäisenä numeroimattomista luukuista pomppaa itsenäisyyspäivän kunniaksi suomalainen omenasiideri. Eikä mikään pissis-mehu vaan suomalaisista omenoista tammikypsytetty siideri. Jo itse pullo vaikutta juhlavalta.

Avattuani pullon esiin pomppaa ihana omenainen tuoksu. Ja siis nimenomaan suomalaisen omenan - ei viidakon - tuoksu. Miksiköhän suomalaiset omenat ovat niin erilaisia kuin kaupoissa myytävät ulkomaiset omenat? Myös maku on ihan hyvä ja siiderissä maistuu nimenomaan suomalainen omena, mutta ehkä silti jää jotain puuttumaan. Varsinkin, jos vertaa parhaimpiin ulkomaisiin vastineisiinsa. Ehkä tässä on haistettu markkinarako vähän paremmalle suomalaiselle siiderille, koska yleensä suomalaiset siiderit ovat aikamoista kuraa.

Aluksi ajattelin, että kolme ja puoli tähteä on ihan oikea arvio, vaikka se vähän sinivalkoisten taikalasien läpi tuleekin. Lopuksi päätin kuitenkin tyytyä kolmeen. Suosittelen silti kanssa arvioitsijoita kokeilemaan. Suomalainen omena siiderissä on ihan hauska kokemus.

Ostaisin itse:KYLLÄ [ ] EI [x]
Tähdet:***

1 kommentti:

  1. Omenamysteeri pitäisi kyllä ratkaista tavalla tai toisella. Suomiomenoista tehtyä siideriä pitää kyllä päästä testaamaan vaikka tähdet eivät ihan kärkisijoille juomaa nostaneetkaan.

    VastaaPoista