sunnuntai 7. joulukuuta 2014

J3 - Malmgård Dinkel

Tilavuus50 cl
Alkoholi4,5%
MaaSuomi
Taustat / historiaKullankeltainen suodattamaton olut. Tuoksu raikkaan hedelmäinen. Maku lempeän maltainen. Jälkimaussa speltin tuomaa pähkinäisyyttä.

Malmgårdin panimo toimii Itä-Uudellamaalla entisessä Pernajan kunnassa. Panimon tuotannossa käytetään oman pellon viljaa ja oman lähteen raikasta vettä. Muutenkin luomua, perinteitä ja hyvä hyvää.

Vapaa kuvausKoska itsenäisyyspäivänä on hyvä päästä hiukan hutikkaan, niin rohkaistuin avaamaan myös seuraavan luukun. Aluksi luulin saavani itsenäisyyspäivän kunniaksi ruotsalaista olutta, mutta lähempi tarkastelu osoitti ennakkokäsitykseni vääräksi. Malmgård Dinkel on suomalainen olut. Tarkemmin sanottuna täältä.

Kyseessä on siis spelttiolut. Ja jos olette ignorantteja, kuten minä, niin tiedoksenne, että speltti on alkuvehnä – heksaploidinen vehnälaji, josta nykyinen vehnä polveutuu.

Alkuhaju ei ole erityisen hyvä, mutta silti se on hieman viettelevä. Ensi puraisu antoi ymmärtää, että tästä tulisi vielä pitkä yhteinen hetki. En tosin tiedä miltä spelttioluen tulisi maistua. Parin kulauksen jälkeen makuun alkoi jo tottua ja lopuksi jopa kaivata! Hyvää.

Tarkkailin etiketin mainostamaa pähkinäisyyttä ja olin havaitsevinani sen. En olisi tosin löytänyt, jos en olisi tiennyt mitä etsiä. Myös hedelmäisyyttä löytyi.

Ei minusta tämän kokemuksen myötä mitään spelltioluidenimailijaa tule, mutta siitä huolimatta vahvat kolme ja puoli tähteä. Huomauttaisin vielä, että arvostelu on edelleen täysin subjektiivinen, sillä uskoisin, että tämä tuote on omassa sarjassaan parempi kuin edellinen. Silti edellinen tuote sopii omaan makumaailmaani hiukan paremmin.

Ostaisin itse:KYLLÄ [ ] EI [x]
Tähdet:***½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti