lauantai 19. joulukuuta 2015

J18 - Laitilan Gini Long Drink


Tilavuus: 0,33 l
Alkoholi: 6 t-%
Valmistusmaa: Suomi
Taustat / historia: Toimikoon seuraava City-lehden artikkeli tämän juoman taustoina:

LAITILAN UUTUUSLONKERO ON LIIAN VAHVA RAVINTOLAAN - JÄRKI KÄTEEN
Kiitos Suomen käsittämättömän alkoholilain, Laitilan uutta kuuden prosentin vahvuista lonkeroa saisi myydä ravintolassa enintään 8 cl kerrallaan.

Vapaa kuvaus: 

Herra Hakkaraisen saatua Masa Marsun nukkumaan oli aika avata luukku.

Luukusta kääriytyi Laitilan Gini lonkero. Ensiksi silmille hyppäsivät juoman tilavuusprosentit, joita oli kaikkiaan kuusi. Elämän A ja O. Välissä L ja K. Tämä juoma on siis selvästi Alkosta. Toiseksi aloin miettimään kaupan ”lonkeroita”, jotka ovat pääsääntöisesti aivan kauheita tekeleitä. Onko tämä siis lutaa vai gutaa? Tässä on kuitenkin käytetty giniä (London Dry Gin) ja prosentit ovat suuremmat kuin Hartwallin vastaavassa (5,5%). Lupaavaa siis.

Oikea gini, oikea tuoksu. Todella hyvää. Siis oikeasti aivan eri kamaa kuin  kaupan hävityt lonkerot, jotka eivät ole giniä nähneetkään. Maku on pehmeämpi kuin Harwallin ”alkuperäisessä”. Ehkä hieman limonadimainen, mutta en antanut sen häiritä. Todetaan, että Iolandan kommentti oli ”vähemmän makea ja vähemmän limumaimen.” Maistettuani uudestaan saatan osin olla samaa mieltä. Plussana myös, että gini oikeasti maistui.

Eihän tätä tietenkään voi tähän mestariteokseen verrata, mutta ehkä ei ole tarkoituskaan. Tämä on kuitenkin lajissaan hieno yksilö. Ostaisin itse ja suosittelen samaa muillekin!

Ostaisin itse:KYLLÄ [X] EI [ ]  
Tähdet:****

2 kommenttia: