tiistai 22. joulukuuta 2015

L22 - Stallhagen Historic Beer 1843


Tilavuus: 37,5cl
Alkoholi: 4,5%
Valmistusmaa: Suomi
Taustat / historia: Viimeisestä luukusta kuoriutuu esiin varsinainen yllätys, replikanttiolut! Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään Roy Batty-henkinen sci-fi -tuote, vaan historian hämäristä ponnistava "spontaanihiiva käymisellä tuotettu" olut. Mielenkiintoista.

Juomaa panee käsin ahvenanmaalainen Stallhagen-panimo, jonka hieman väsyneen oloisilla nettisivuilla kerrotaan juomasta muun muassa seuraavaa:

Stallhagen Historic Beer 1843 on autenttinen rekonstruktio maailman vanhimmasta säilyneestä oluesta. Sukeltajat nostivat Ahvenanmaan saaristossa 1800-luvun alussa uponneesta laivahylystä olutpulloja ja shampanjaa kesällä 2010. Tieteellisten analyysien perusteella Stallhagen on onnistunut avaamaan muinaisen reseptin salat ja valmistuttanut 170 vuotta vanhasta oluesta tuoreen version.

Lisäksi sivuilla paljastetaan oluen sisältävän raaka-aineinaan mallasta, vehnää sekä mikro-organismeja, joita ei normaalisti nykyisistä oluista löydy. Noniin.

Luukun (Hege ja Jamppa saavat nautittavakseen saman tuotteen) on sponsoroinut merenkävijä Tume. Kiitokset tästä panoksesta hänelle.
Vapaa kuvaus: Korkki lupsahtaa auki ja nenä työntyy pullon suuaukolle kahmimaan sisäänsä aromeja. Ensimmäinen assosiaatio on etäisesti simaa muistuttava, makea tuoksu. Maistetaan.
Tykkään.
Juoma on pehmeää, maltillisen aromikasta, kevyen hapokasta ja etäisesti makeaa - ei kovin jännittävän makuista, mutta miellyttävää niellä. Se näyttää ja maistuu sakealta - varmaan ne mikro-organismit - mutta tunnelma on silti raikas.
Tämä ei ole mitään rannikoita raiskaavien merirosvojen sahtia, vaan uljaiden amiraalien juomaa. Kyllä ennen oli kaikki paremmin. 
Ostaisin itse:KYLLÄ [X] EI [ ] 
Tähdet:****

2 kommenttia:

  1. Todella yllättävä extraluukku. Kesäisellä Ahvenanmaan tutkimus- ja valloitusmatkalla en tällaista kaupassa havainnut lainkaan!

    VastaaPoista