sunnuntai 20. joulukuuta 2015

J20 - Westons Old Rosie Cloudy Cider

Stinde pääsi myös tämän vuoden joulukalenteriin mukaan. Huomattava kontribuutio!
Tilavuus: 0,33 l
Alkoholi: 7,3 t-%
Valmistusmaa: Englanti
Taustat / historia: Etiketti ja Wikipedia tietävät kertoa, että ’Old Rosie’ oli alunperin Westonssien steam roller eli höyryjyrä. Koska tämä masiina oli Westonssien perheelle niin kovin rakas he nimesivät cloudy siiderinsä sen kunniaksi. Outo tarina.

Tämä Aveling & Porterin valmistama höyryjyrä ei ole ’Old Rosie’ vaan ’Lady Jane’.

Vapaa kuvaus: Tätä jumalten juomaa olen muutaman kerran maistellut ravintolassa. Lisäksi tämä juoma on ollut aikaisemminkin arvostelun kohteena.

Tiesin siis mitä odottaa. Kun käärin luukun esiin Alcocalin päämajassa ja näin etiketin, niin hymyni nousi korviin. Ah, ihanaa. Hegen ohjeistuksen mukaan sekoitin hiivat juomaan mukaan. Jos olisin avannut luukun itsekseni olisin tehnyt vaarantavat virheen.

Juoma huulille. Hyvää. Vähän samea maku ja olemus — niin kun on tarkoituskin — mutta sanalla sanoen hyvää.Tämä kuuluu ehdottomasti premium siidereiden kärkeen. Juoma soljui kurkkuuni nopeaan tahtiin. En jäänyt juomassa kaipaamaan mitään. Tai ehkä hiilihappoa voisi vähän olla. Nyt ei juuri ollut. Myös voimakkaat voltit yllättivät. En ollut kiinnittänyt niihin aikaisemmin huomiota, mutta en tosin tuntenutkaan niitä arvostelun lomassa. Eli siis pelkää plussaa!

Voisin myös kuvitella, että jos olisin saanut Lobsterin eilisen luukun käsiini, niin olisin kirjoittanut siitä(kin) hyvät arvostelut. Itse pidän kovasti tämän tyylilajin juomista ja ne ovat lähes järjestään saaneet minulta nelisen tähteä.

Hegen sanoin: ”Varsinainen kalenteri oli osaltani tässä ja jäljellä on enää Tumen lahjoittamat luukut. ” Niiden avaaminen jätetään kuitenkin vielä määrittelemättömään ajankohtaan. Tack!

Ostaisin itse:KYLLÄ [X] EI [ ]  
Tähdet:****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti