perjantai 18. joulukuuta 2015

H16 - Brewer´s Special Winter Special





Tilavuus: 330 ml
Alkoholi: 4,7%
Valmistusmaa: Suomi
Taustat / historia: Saimaan panimon lokaatio voidaan jäljittää hyvin helposti pulloa pyöräyttämällä Päämaja-kaupunkiin eli Mikkeliin. Tehdas sylkeekin linjastolta Marsalkka-olutta, jota on nykyään saatavilla pienistäkin kaupoista, kiitos Hartwallin kanssa tehdyn jakelusopimuksen. Wiki tiesi jännästi kertoa, että kun YLE:n masinoima "musta marsalkka" gate oli päällä oli oluissa selvä myyntipiikki. Marsalkkaa on arvioitu kalenterissakin kahden asijantuntijan voimalla vuonna 2007. Panimo on pannut myös munkitkin panemaan ja näin on syntynyt maailman ainoa ortodoksiluostariolut. Vahvuus on 7,5% eli jos he ovat yhtään samoilla linjoilla Belgialaisten virkaveljiensä kanssa on kyseessä erikoistilaisuuksiin, kuten uusien alttaripoikien saapumiseen, suunnattu juhlaolut.
Vapaa kuvaus: Pullo oli niin kovin jouluisen ja spekiaalin oloinen, että intouduin hieman ehostamaan sitä kuvaa varten. Jano on perjantaina kova eikä mennyt kauaa kuin korkki oli kammettu pois sijoiltaan. Ensihenkoset saavat silmät laajenemaan kertaheitosta. Tuoksu on todella villi; päällimmäisenä on lakritsi ja anis. WTF?! Rupesin maanisesti tihrustamaan etikettiä ja sieltä löytyikin varsin mittava lista käytetyistä raaka-ainesta. Häkeltyneenä rupesin imemään juomaa sisuksiini. Maku on hämmentävä kuin Pekka Airaksisen säveltaide, joka sattumalta juuri soi taustalla. Karvautta, lakua, paahteisuutta, hedelmää, mausteita... Suhteellisen skitsofreenisiä fiiliksiä herää, mutta kyllä tämä on hyvää on. Ohessa on pullosta löytynyt lista, jonka avulla voi kuvitella millainen makujen kavalkadi marssitetaan suuhun tämän oluen myötä:

  • Ainekset: Vesi, ohramallas, vehnämallas, humala, hiiva
  • Humalat: Columbus, Cascade, Chinook
  • Maltaat: Pilsner, Crystal, Chocolate and black
  • Mausteet: Star anise, bitter orange, cardamom, cinnamon
Tätä juodessa heräsi kysymys siitä, että miksi juuri jouluksi tulee kausioluita ja miksi ei ole vaikka mahlalla maustettua juhannuskossua. Nopeastihan se selvisi: jouluun liittyy niin paljon aikaan sidottuja ruokalajeja ja makuja. Tämä jouluoluen makujen kirjo kuvastaa juuri sitä mistä minä joulussa pidän ja arvostan eli yleettömästä ja kohtuuttomasta mässäilystä. Varsinainen kalenteri oli osaltani tässä ja jäljellä on enää Tumen lahjoittamat luukut, jotka ammutaan huomenna yhteislaukauksena kalenterin kerhohuoneella.

P.S.
Vuonna 2007 Marsalkat olivat vielä perusmallisessa kaljapullossa, mutta nykyään ilmeisesti käytetään samaa pullomallia kuin tässä joulupullossakin. Tosin varmaankin Hartwallin mukaantulon jälkeen tölkkien käyttö on lisääntynyt eksponentiaalisesti.
Ostaisin itse:KYLLÄ [X] EI [ ] 
Tähdet:****



Painomoa googlatessa lävähti esiin kuvausauton masentava visio tehtaasta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti