perjantai 18. joulukuuta 2015

L17 - Oiva kuiva luomu omenasiideri


 

Tilavuus: 33cl
Alkoholi: 5,2%
Valmistusmaa: Suomi
Taustat / historia:
"Laitilan Oiva kuiva luomu omenasiideri on aitoa omenaa, sillä mehupitoisuus on hämmästyttävät 105 %.

Yhden siiderilitran valmistamiseen on käytetty 12 kokonaista ja yksi haukattu punaposkinen omena. Oiva kuiva luomu omenasiiderin huumaava raikkaus tuottaa nautiskelijalleen miellyttävän elämyksen kerta toisensa jälkeen. Kesän ehdoton suosikki, joka varmistaa auringonpaisteen jatkumisen keskiyöhön saakka.

Sopii loistavasti seurustelujuomaksi tai ruokapöytään."  
T: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas 1995-2015

Mehupitoisuus 105%. Olen hämmentynyt jo ennen kuin olen ehtinyt juomaan tätä päihdyttävää nestettä. 
Vapaa kuvaus: Sokka irti ja juoma kurkkuun!
Ensimmäinen assosiaatio on halpa skumppa. Se ei varmaan ole hyvä. Ei ainakaan kunno hyvä.
Alkupohdintojen jälkeen mieleen alkaa nousta myös muistikuvia siideristä, tuosta juomasta, jota en muista juoneeni pitkiin aikoihin. Mahdollisesti vuosiin. Itselleni siideri-nimimerkillä kulkevilla tuotteilla on nykyisin se ongelma, että ne tuppaavat tavallisesti olemaan joko liian makeita, tai, kuten tämä tuote, liian kuivia. Lisäksi erikoismaininnan ansaitsevat siiderit, jotka maistuvat lähinnä kompostilta. Suhteeni siidereihin on siis nykyisin varsin ongelmallinen.

Tämä kyseinen siideri on siis mielestäni aavistuksen liian kuiva. Siinä on kuitenkin mukavan omenamaisen otteensa lisäksi hyvät hapot, voltit ja kiva keveys, joten kyllä tämän loppuun asti juo ilman suurempaa ahdistusta tai irvistelyä. En kuitenkaan tilaa toista. Lasku, kiitos.
Ostaisin itse:KYLLÄ [] EI [X ] 
Tähdet:***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti