tiistai 15. joulukuuta 2015

J14 - Siperia Imperial Stout

Siperian kyyti...

Tilavuus: 0,33 l
Alkoholi: 8 t-%
Valmistusmaa: Suomi
Taustat / historia: Plevna on Tamperelainen panimoravintola, joka on ollut toiminnassa vuodesta 1994 alkaen. Nettisivujen mukaan puitteet ovat Finlaysonin rautaportilla varsin muhkeat.

Talon oluet pannaan 1400-luvun lopulta peräisin olevan saksalaisen puhtaussäädöksen mukaisesti. Valmistuksessa käytetään vain suomalaista mallasohraa, saksalaista ja tsekkiläistä humalaa, kulloinkin parhaan käymistuloksen antavaa hiivaa ja puhdasta vettä.

Ilmeisesti tuotteet ovat vielä täysin lisäaineettomia.

Vapaa kuvaus: Eilen kirjoittelin puhtaaksi aikaisemmin kirjoittelemiani muistiinpanoja. Mietin, että pitäisikö juoda samalla yksi luukku. Avasin varovasti kääreen. Apua kahdeksan volttinen pahaenteinen stoutti. Takaisin jääkaappiin.

Tänään päätin rohkaistua. Kaadoin juoman poikkeuksellisesti tuoppiin. Hieno vaahto. Aika voimakas tuoksu. Tässä on kyllä voltteja. Maaginen ensipuraisu. Hyvää. Varsin erinomaista. Omasta mielestäni voisi toimia hieman paremmin, jos voltteja olisi vähemmän. Nyt asia juodessa hieman häiritsi. Mutta hyvää näinkin.

Annettuani tähdet rupesin pälyilemään Plevnan nettisivuja. Kirottua. Erä Vuoden parhaaksi olueksi valittua Siperia Imperial Stoutia saatavana Alkosta 16.11. Alkaen. Varmista myymäläkohtainen saatavuus Alkon nettisivujen kautta.

Annoin vielä yhden tähden päälle. Ja itseasiassa juoman hieman lämmettyä maku vain parani ja tasapainottui. Ymmärrän kyllä, jos joku tälle täydet viisi tähteä haluaa antaa.

Ostaisin itse:KYLLÄ [] EI [X ]  
Tähdet:****

1 kommentti:

  1. "Apua takaisin jääkaappiin" :D
    Onneksi maistui. Rupesi jo pelottamaan, että taas menee vahvasti huti kun näin otsikon.

    VastaaPoista