tiistai 15. joulukuuta 2015

L13 - BOURBON WHISKEY & COLA

Tilavuus: 330ml
Alkoholi: 4.6%
Valmistusmaa: Yhdistynyt kuningaskunta
Taustat / historia: Vaikka juoman taustalla olevan Jim Beamin historia vie Yhdysvaltojen Kentuckyn osavaltioon ja siellä 1700-luvun lopulla viinaa polttaneeseen Jacob Beamiin, tämä kyseinen bourbonin ja kolan liitto on tuotettu Yhdistyneessä kuningaskunnassa, tarkemmin Glasgowssa. Itse tölkin tarjoama tietomäärä on surullisen mitään sanomatonta, mutta Jim Beamin sivuilla tietoa löytyy erittäin kattavasti kaikille sitä janoaville. Itse janoan vain tätä juomaa. 
Vapaa kuvaus: Alunperin tölkin nähtyäni mieleni valtasi synkkyys ja taistelumoraalin täydellinen sakkaus, sillä en ole erityisen suuri viskin ystävä. No, ei se mitään.
Saatuani suullani ensikosketuksen itse tölkin sisältämään juomaan, olen positiivisesti yllättynyt. Juoma on pehmyttä, kuten piireissä tavataan sanoa, ja molemmat, sekä bourbon että kola, ovat selvästi läsnä. Ei pahaa. Mutta koska en tämänkään juoman myötä muutu erityiseksi viskien ystäväksi, en myöskään mene tästä makukokemuksesta hulluksi, niinkuin piireissä tavataan sanoa. Juoman ehtiessä pidemmälle sen makeus ja toisaalta boubonin voimakas maku alkavat lievästi ällöttämään, eikä tulisi mieleenkään juoda toista samanlaista heti perään. Mutta yksittäin ja sopivalla syötteellä tarjoiltuna tämä on ihan mukavaa vaihtelua esimerkiksi perus ölviin.
Kyseessä on siis niin sanottu "ihan kiva juoma".
Ostaisin itse:KYLLÄ [] EI [X ] 
Tähdet:***

2 kommenttia:

  1. Onko tuo mahtava monoliitti, jonka päällä juomat majailee, miesluolan äänentoistolaatikko?

    VastaaPoista
  2. Kyllä, olette osuneet tässä aivan oikeaan arvioon.

    VastaaPoista