maanantai 14. joulukuuta 2015

J9 - Hehkuviini


Tilavuus: noin 2,5dl
Alkoholi: 22 t-%
Valmistusmaa: Suomi
Taustat / historia: Wikipedia tietää, kertoa että..

Hehkuviini eli Jouluhehku on suomalainen väkevä viini, jota käytetään glöginä.

Hehkuviinin kehitti 1950-luvulla Alkon tuotantoinsinööri DI Veikko Ollilainen. Se oli kotimainen vastine siihen asti ulkomailta tuoduille lämmitettäville viineille.

Juomasta tuli varsin suosittu, mutta jo varhain tehtiin päätös, että hehkuviiniä valmistetaan vain vuoden lopussa lyhyt ajanjakso kerrallaan. Tuote saatiin kauppoihin jouluksi ja poistui taas vuodeksi joulunpyhien päätyttyä. Nykyään Hehkuviiniä saa kuitenkin ympäri vuoden Alkoista.

Hehkuviini on eräs vanhimpia kotimaisia edelleen tuotannossa olevia viinituotteita.

Hehkuviinin nimi tulee tietysti glühweinistä.

Vapaa kuvaus: Aika etova, mutta silti hieman jouluinen. Hehkuviinin haju siis – kylmänä.

Tämäkin juoma päätyi Lappeenrantaan asti, mutta toin sen sieltä takaisin.

Lämmitin juomaa Hegen oppien mukaan aivan tappiin saakka, mutta en antanut kiehua. Auts, miten kuumaa. Ja miten pahaa!

Rusina maistui läpi oudolla tavalla. Pitikö tätä blandata johonkin? Juonko nyt tiivistettyä punaviinimehua? Örr.. [irvistys]… Jumalaare. Tästä juomasta on kyllä ollut puhetta, mutta en kyllä odottanut ihan tällaista.

Kun juoma viileni, siitä tuli varsin juotavaa. Siis sellaista, että sitä pystyy juomaan. Ehkä siitä yksi tähti.

Jk. Luin juoman voltit vasta paria päivää myöhemmin. Ihmekkös, että kolisi päässä varsinkin kuin nautin vielä seuraavan luukuun samalla kertaa.

Ostaisin itse:KYLLÄ [] EI [X ]  
Tähdet:*

1 kommentti:

  1. Muhahahaa!! Jyrkkä maku, jyrkät voltit ja niiden ansiosta uraanin katkuiset myrkkyhöyryt, niissä juuri piilee hehkuviinin hienous. Se ei hienostele vaan on rehellisen ugrilaista juomaa. Tuota on testattu myös tabascon kanssa :)

    VastaaPoista