lauantai 19. joulukuuta 2015

L19 - Sheppy's Organic Cider


Maistuu ihan virtsalle. - Annika

Tilavuus: 500ml
Alkoholi: 6.0%
Valmistusmaa: Englanti
Taustat / historia: Englantilainen Sheppyn suku on puurtanut maanviljelyn ja siiderin valmistuksen parissa yli 200 vuoden ajan. Jälleen olemme siis perinteiden ja pitkään hiottujen taitojen äärellä. Pullon etiketeissä ja tuotetta valmistavan laitoksen sivuilla toistellaankin sanoja kuten traditio, sukupolvet, orgaaninen ja laatu lukemattomia kertoja. Ainakin he siis itse ovat vaikuttuneita valmistamastaan juomasta. Juoma soveltuu myös vegetaristeille. Hyvä.

Kuten edellisen luukun yhteydessä tuli todettua, on oma suhtautumiseni siidereihin ongelmallinen. Kaivettuani tämän pullon esiin käärinliinoistaan, tunnelmat vaihtelivat surullisen huvittuneen ja korvia huumaavan pettymyksen välimaastossa. Ei se mitään. Mennään taas.

Vapaa kuvaus: Jo kuudes korkki napsahtaa irti tämän ensikertalaisen käsissä ja sihijuoma poreilee pian suussani. Ensivaikutelma on jälleen juoman liiallinen kuivuus yhdistettynä näiden orgaanisten siiderien tunkkaisen eltaantuneeseen makuun, joka tuo mieleen lähinnä bioroskiksen. Tässä kohtaa pyysin Annikalta viranomaisapua ja soin hänenkin maistaa tätä tuotetta. "Maistuu ihan virtsalle. Haisee vähän pöntölle", oli vaimoni täysin vilpitön ja provosoimaton arvio. En tiedä, mistä hänen kokemuksensa virtsan mausta on peräisin.

Pullon etiketissä juomaa arvioidaan muun muassa herkullisen raikkaaksi (huomaa jyrkkä kontrasti yllä esitettyyn arvioon), jota tämä ei missään nimessä ole. Tämän tyyliset siiderit ovat maultaan nimenomaan kaikenlaisen raikkauden vastakohtia. Mutta jotta arvio ei menisi täysin epäreiluksi tylytykseksi, todetaan että pullo näyttää ihan kivalta ja neste on voimakasta ja sitä on riittävästi. Juoman lähestyessä loppuaan voi päässään tuntea kaikin puolin mukavan pöhinän, joka luo uskoa allekirjoittaneen kahteen jäljellä olevaan luukkuun.  
Ostaisin itse:KYLLÄ [] EI [X ] 
Tähdet:**

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti