tiistai 8. joulukuuta 2015

H1 - Amerikan serkku

Minulla on ilo ja kunnia korkata kymmenvuotiskalenterin ensimmäinen luukku! Merkkivuoden lisäksi historiaa tehdään myös toisella saralla: kalenterin rajusta perusluonteesta johtuen koskaan ei aiemmin ole kalenteria saatu hoidettua kahtena peräkkäisenä vuotena putkeen. Asiassa on selvästi auttanut nk. kevennetty palvelus eli sen sijaan, että jokaisella olisi 24 pulloa, tulee pullojen yhteismääräksi 24. Tässä tapauksessa kahdeksan pulloa per feissi. Nytkin kalenteriin piti värvätä uusi kirjoittaja, jotta vakionaamojen maksat ei rasvoitu liikaa.


Tilavuus: 50 cl
Alkoholi: 4,5%
Valmistusmaa: Suomi
Taustat / historia: Luukun käärimiseen ei ollut käytetty rahvaanomaista sanomalehtipaperia vaan mitä hienointa aikakausilehtipaperia, jota oli vielä koristeltu uniikeilla piirroksilla. Pienen kääreen närsimisen jälkeen pullo oli edessäni. Etiketti oli painettu suoraan lasiin ja heti kävi selväksi että kyseessä on kotimainen, mutta jenkkityylisesti humaloitu olut. Panimon nimeä yritin epätoivonvimmalla tavata, mutta huonolla menestyksellä. Kun lopulta lunttasin takaa selkokielisen käännöksen, muuttui epätoivo sekunnin murto-osassa puhtaaksi hurmioksi. Rekolan panimo! Nuoruusvuoteni Korsossa viettäneenä luulin saaneeni eteeni mitä enemmissä määrin lähioluen. Saatoin jo maistaa Hanalan joen huulillani. Tätä hurmiota ei tosin kestänyt kuin 1-2 sekuntia kun murskaava pettymys valtaa mielen kun huomasin, että kyseessä on nk. vähäisempi rekola, joka löytyy Fiskarsista. Harvoin sitä ihminen käy muutamassa sekunnissa näin rajua tunteiden kirjoa läpi. Vähäisempien rekoloiden taustoja en rupea sen enempää selvittelemään...
Vapaa kuvaus: Marginaalipaskan majatalon eli musiikin lahjan soidessa taustalla ehdin hetken silmäillä pulloa kuvaamisen yhteydessä ja pohdiskelin siinä, että mahtaako etelävaltioille uskolliseen tyyliin serkumpi olla herkumpi. Kuten nimestä voi jo arvata hallitsee tämän juoman sielunmaisemaa HKL:n bussikuskimainen karaktääri eli happamuus, ei onneksi kuitenkaan liiallinen vaan Kreivi Splattensteinin sanoin: "juuri sopivaa". Ennakko-odotuksena oli hieman makeampi tuote ja uskon sokerin pihtauksen seurauksena suutuntuman saaneen tiettyä keveyttä, ehkä jopa saippuavaahtomaisuutta. Ensimmäisestä luukusta paljastui varsin kelpo-olut, tästä on hyvä lähteä rakentamaan jatkoa.
Ostaisin itse:KYLLÄ [X] EI [ ] 
Tähdet:****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti