sunnuntai 13. joulukuuta 2015

L8 - AARNI

                                                     
"Syvällä metsän siimeksessä
aarni vahtii vakavana aarrettaan"



Tilavuus: 330ml
Alkoholi: 6,9%
Valmistusmaa: Suomi
Taustat / historia: Noniin. Sitten niin. Pullohan oikein huokuu asennetta ja voimaa. Etiketissä näyttäisi kirkuvan julma aarnikotka, tuo alunperin Lähi-idästä kotoisin oleva, kotkan, leijonan ja toisinaan myös käärmeen ja skorpionin fyysisiä ominaisuuksia yhdistelevä, aarteita vartioiva sekasikiö. Etiketin väritys taas tuo mustuudessaan mieleen lähinnä savun, salmiakin ja hiilen. Teksti kertoo juoman olevan kuitenkin rukiinen ipa; "tuhti, mäntymäisen havuisesti aromihumaloitu ja tiukasti katkeroitu".

Tuotteen valmistajan, Panimo Hiiden, melko tyylikkäät, Suomen kansantarustosta ammentavat sivut tarjoavat erilaista tietoa varsin kattavasti. Kyseessä on uusi, vuonna 2013 perustettu jyväskyläläinen käsityöläispanimo, joka omien sanojensa mukaan valmistaa "sellaisia oluita, joita itse haluaisimme juoda". Se on aina kunno hyvä.
Kaiken kaikkiaan toiminnan ideana tuntuu olevan nimenomaan omaleimaisten ja Suomen kansantarustoa hyödyntävien juomien paneminen.
Ja sitten juodaan.


Vapaa kuvaus: Tällainen vanhan liiton teeskentelijä innostuu tietysti välittömästi mistä tahansa, missä vain on kuvia aarteita vartioivista taruolennoista. Korkki irti!
Ei.
Etiketin varoitus "tiukasti katkeroitu" paljastuu välittömästi varsin aiheelliseksi. Aarnin voimakkaan katkera maku on juuri sitä, mitä en osaa oluita niellessä arvostaa. Ja ihan hirveästi muita makuelämyksiä tämä litku ei tarjoakaan. Juomaa siemaillessa katkeraan makuun jossain määrin tottuu, mutta se ei itsessään kanna vielä kovin pitkälle. Suutuntuma on todennäköisesti likipitäen sama, kuin pureskelisi tunnin verran katajan tai muun, mahdollisesti omavalintaisen havupuun havuja. Eli pullon etiketin teksti pitää siis täysin paikkansa ja sitä saa mitä tilaa.
Minä en tätä tilaa.  
Ostaisin itse:KYLLÄ [] EI [X ] 
Tähdet:**

1 kommentti:

  1. Pelottavalta vaikuttavaa lientä etiketteineen, pelotteluineen ja prosentteineen...

    VastaaPoista