tiistai 8. joulukuuta 2015

L2 - Kapuziner Winter-Weißbier





Tilavuus: 0,5l
Alkoholi: 5,4%
Valmistusmaa: Saksa
Taustat / historia:
KAPUZINER winter wheat beer (Winter-Weißbier)
... the tasty wheat beer speciality is exclusively offered in the cold winter months. Amber-coloured, sparkling, mouth-coating and with a perfect round, highly-fermented character.

Tämän teille kertoo juomaa valmistava taho, Kulmbacher Brauerei. Tuotteesta on lyhyen googlettelun perusteella vaikea löytää tätä jännittävämpää taustatietoa, eivätkä pullon etiketitkään juuri tätä tietomäärää lisää. Toisaalta tämä lisää jännitystä ja mysteerin tuntua. 


Allekirjoittanut on ensikomennuksellaan kalenterin parissa, joten kaikki on vielä uutta ja ihmeellistä. 
Vapaa kuvaus:
Vaikka juoman valmistajan edellyttämät "kylmän talvikuukauden" kriteetit eivät ulkona täysin täyty, pullo sihahtaa auki mukavan äänekkäästi ja ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua. Pullo kuljetetaan nopeasti huulille ja aina niin tärkeä ensivaikutelma on valmis; tämä on, kuule, upeaa tavaraa. 
Tuote kuuluu aivan selvästi niin kutsuttujen johtoportaan oluiden piiriin. Se on varmasti tarkoitettu nautittavaksi hiljakseen joko sellaisenaan tai esimerkiksi jouluruoan yhteydessä - ei nieltäväksi hirveässä jurrissa taksijonossa matkalla uuteen baariin. Olut on maultaan makea, pehmeä, aromikas ja arvokas. Kaikenlainen kitkeryys ja katkeruus, joita allekirjoittanut ei kykene arvostamaan lainkaan, loistavat poissaolollaan. Voimakkaan flunssan vuoksi en kykene haistelemaan juomaa.
Tuotetta on helppo juoda ja se tuntuu hyvältä - ei vähiten verraten korkean alkoholipitoisuuden vuoksi. Juoman voimakkaan maun vuoksi sitä ei kuitenkaan todennäköisesti halua/kykene juomaan useampaa pullollista peräjälkeen. Toisaalta, vähempikin riittää.

Kaikin puolin siis herrojen juoma ja pelkona onkin, että kalenterikauden voittaja on löytynyt jo allekirjoittaneen ensimmäisestä luukusta. 

Ostaisin itse:KYLLÄ [X] EI [ ] 
Tähdet:*****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti