perjantai 11. joulukuuta 2015

L5 - Hoegaarden Wit Blanche


Kuten kuvasta näkee, juojan himot ehtivät nousta niin nopeasti, että niin korkki kuin suurin osa juomastakin olivat jo ehtineet kadota ennenkuin varsinaiseen kuvantamiseen päästiin. Ei se mitään.


Tilavuus: 330ml
Alkoholi:4,9%
Valmistusmaa: Belgia
Taustat / historia: Tuotteella on valmistajansa, Hoegaardenin, kertoman mukaan 500-vuotinen historia. Työtä on tämän juoman eteen paiskittu siis renessanssin ajoista saakka, joten odotukset nousevat väistämättä huikeiksi. Tätä ei mitenkään vähennä se, että valmistajan mukaan juoman lorottelu on kuin laskisi lasiinsa auringon. Aikamoista. Lisäksi annettujen tietojen perusteella oluen maussa vaikuttavat maallisemmat asiat, kuten appelsiinin kuoret, korianteri sekä hilpeiden munkkien Curacaosta mukanansa kuljettamat "yrtit". Lähdetään hörppimään. 
Vapaa kuvaus: On se hyvää. Jo ensipuraisulla huomaa, että tuottetta on väistämättä hiottu satoja vuosia. Maku on pirteä, makea, ja asiasta lukeneena voi aistia ne appelsiinin kuoretkin. Yrteistä en tiedä. Juoma on hauskan poreinen ja raikkaudessaan tuntuisi sopivan hyvin saunakaveriksi tai kesäisille kallioille pussikaljaksi. Kyseessä on selvästi niin sanottu aikuisten jaffa. Aurinkoa en juomassa maista, mutta kyseessä on silti kuvauksen mukainen, aurinkoinen tuote. Tykkään. Tästä on hyvä jatkaa. Antakaa lisää.
Ostaisin itse:KYLLÄ [X] EI [ ] 
Tähdet:****

2 kommenttia:

  1. Hetken jo luulin että kyseessä on joku mystinen spekial edition, mutta ilmeisesti etiketti on vain vaihtunut tai sitten pullo on peräisin jostain salaisesta lokaatiosta.

    VastaaPoista
  2. Lokaatio on tavallinen, joten ehkä ovat vain vaihtaneet etikettiä. Silmäilin muuten itsekin samaa.

    VastaaPoista