torstai 17. joulukuuta 2009

Bonus - Timmermans Gueuze Lambic


Tilavuus33 cl
AlkoholiAlc. 5,0% Vol.
MaaBelgia
Taustat / historia"Lambic (flaamiksi lambik) on olutlaji, jota valmistetaan ainoastaan Belgiassa, Senne-joen laaksossa Pajottenlandin seutukunnalla Brysselin länsipuolella. Lambic-olueiden erikoispiirre on se, että olutvierteeseen ei lisätä ollenkaan hiivaa, vaan olutpanimon ullakolla olevassa suuressa matalassa altaassa villihiivat ja muut pieneliöt saavat aikaan oluen spontaanikäymisen. Tämä voidaan tehdä vain loka-toukokuun välisenä aikana, jolloin ilma on riittävän viileää. Puhdas lambic on yleensä erittäin hapanta."
Vapaa kuvausKyseinen luukku on Imulipon vastaisku Fuller's Golden Pridesta.

Nyt on mielenkiintoista, voi veljet! Gueuze Lambic on kyllä erikoista olutta. Olisin ehkä itse ristinyt sen suoraan Betelgeuzeksi koska tämä olut menee ajasta avaruuteen. Ensinäkin ennakkotuoksuttelu antoi pieniä, mutta vain pieniä, viitteitä tulevasta. Tuoksussa oli havaittavissa mielyttävä makeus ja jokin tuttu, ehkä pihkainen tuoksu, jota en kuitenkaan kyennyt paikallistamaan. Havaittavissa on myös humalan aromia. Maistaminen paljasti suoraan Gueuzen luonteen. Se on yhtä hämyn oloista kamaa kuin mitä nimi antaa ymmärtää. Aluksi hiilihapot rankaloivat suuta eikä oikein meinaa maistaa mitään, mutta sitten! Makean sitruksinen aromi leviää suuhun ja en oikein osaa päättää onko tämä kauheeta paskaa vai jotain hyvää. On niin hämyä että! Mutta kyllä kun tätä makustelee ja pyörittelee niin alkaa tottua. Jälkimaussa on jotain tiettyä kuivakkuutta, jonka huomaa kitalaessa. Ehkä tämä ei olekaan niin makea kuin mitä ensihörppy antoi ymmärtää. Siis tämähän on hieman hapanta, nyt sen tajusin. Kyllä minä tästä pidän, vaikka ei Gueuzeja ehkä juo kuin sen yhden. Erikoista, jopa olueksi.

EDIT: Nyt kun luin netistä tasutoja yms. niin Lindemans Kriek eli kirsikkaoluthan on lambicia myös ja sieltähän tämä hapan maku on tuttu.
Ostaisin itse:KYLLÄ JOSKUS [X] EI [ ]
Tähdet:***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti