torstai 10. joulukuuta 2009

J5 - Dixie New Orleans slowly brewed beer



Tilavuus330ml
Alkoholi4,5%
MaaUSA
Taustat / historiaHege on ilmeisesti ostanut tämän tuotteen jostain suhteellisen hapokkaasta paikasta, koska informaatiota ei löydy goolettamalla suomeksi. Wikipedia paljastaa, että New Orleans Brewing co. perustettiin 1907 New Orleanssissa ja on tänä päivänä alueen ainut suuren luokan panimo. Panimorakennus vahingoittui pahoin hurrikaani Katriinan takia ja nykyisin bisse tuotetaan muualla.
vapaa kuvausOlemme jälleen myöhässä niin sanotun "teknisen vian" vuoksi. No, joka taupauksessa käärestä paukkasi esiin etelävaltioiden juoma Dixie. Kuten monista muista kalenterin juomista olemme saaneet huomata, niin juoman "alkuperämää" ei aina takaa valmistusmaata. Japanilainen bisse voidaan aivan hyvin valmistaa Kaliningradissa jne. Ja voidaanhan Turun sinappiakin valmistaa oliko se nyt Puolassa. Mutta, mutta itseasiaan. Tämä juoma on oikeasti valmistuttu Amerikan Yhdysvalloissa New Orleanssissa mistä heti täytyy antaa plussaa. Toisekseen tulee plussaa hienosta etiketistä. Mitä itse juomaan tulee, niin valitettavasti vastaa monia amerikkalaisia ystäviään. Ei erityisen mitään. Ei pahaa, ei hyvää. Kyllä tätä suomalainen ranttulaakerien kittaaja juo avain kivutta, mutta kaikki apäkkyys puuttuu. Oikeastaan vastaa varsin hyvin stereotyyppistä kuvaani amerikkalaisesta bissestä. Humaluuden taso on liian matala ja maku on hieman kitkerä.

P.s. Nyt kuvia katsellessani on pakko lisäksi todeta, että juoma oli pakattu aivan mahtavaan "nahka"patukkaan!
Ostaisin itse:KYLLÄ [ ] EI [x]
Tähdet:**

3 kommenttia:

  1. Haha, tuohon pullo-kuvaan vaaditaan jo erityistä taitoa. Takana oleva talo on fokuksessa mutta kuvan keskellä oleva itse pullo pelkkää bluria!

    VastaaPoista
  2. Se on kuule Jampan tavaramerkki!

    VastaaPoista
  3. Yritin varmaan kymmenen kertaa saada itse pullon fokukseen. Ei vaan kertakaikkiaan onnistunut. Toisaalta olen myös ylpeä, että olen onnistunut luomaan tietyn standardin. Luultavasti paremmat kuvaajat paremmilla vehkeillä eivät edes pystyisi saamaan tuollaista aikaan. Made popular by Jamppa.

    VastaaPoista