sunnuntai 13. joulukuuta 2009

H11 - Laitilan Brändy Long Drink


Tilavuus1/3 l
Alkoholi5,5%
MaaSuomi
Taustat / historiaLaitilan Brandy Long Drink on valmistettu aidoista raaka-aineista. Huolellisen testausrupeaman seurauksena löytyi juomaan sopivan pehmeä brandy. Pehmeäkin brandy yksinään on kuitenkin niin vahva-arominen tisle, että sen särmää leikkaamaan tarvittiin parasta saatavilla olevaa suomalaista väkiviinaa. Kun tämä "leikattu brandy" laimennettiin perinteisellä tammitynnyrikypsytetyllä hedelmäjuomalla, saatiin aikaan raikas, harmoninen ja jalo juoma, joka Laitilan Brandy Long Drinkiksi ristittiin.

EU:n päätöksellä 20.5.2009 jälkeen pakatut juomasekoitukset eivät saa sisältää sanoja brandy, gin ja whiskey. Tämän vuoksi nykyään myytävät brandy-lonkut ovatkin varustettu ä-pisteillä. Kuinkahan tuo vaikuttaa normilonkkujen tuotenimiin? Minä eikä kukaan uskova hyväksy jos vakiintuneen paikan saavuttaneiden klassikkojuomien nimiä pitää ruveta muuttamaan!
vapaa kuvausTunteet olivat pelonsekaiset ja ristiriitaiset saadessani Laitilan tuotteen eteeni. Laitilan nimi tuo mieleen monet retrohenkiset tuotteet, joita myydään vahvasti mielikuvilla. Toinen epäilyttävä seikka oli brandy. En ole kyseisen juoman ystävä. Eikö sitä muutenkin juoda kun ollaan eläkkeellä? Toisaalta taustat olivat lupaus paremmasta, olihan kyseessä toinen alkuperäisistä vuoden 1952 lonkeroista.

No, tuoksu ja maku ovat pommacisia eikä pelottavasta brandyn aromista ole tietoakaan sen negatiivisessä mielessä. Yllättävän pehmeä maku! Harmi vain että liian makea. Normaalien lonkkujen makeuden vastapainona on ginin tuoma karvaus, mutta vastaavaa vastavoimaa ei tästä löydy. Ehkä se pelkäämäni brandyn maku voisi olla hieman tiukempi. Laitilan rinnalla olisi hyvä päästä maistelemaan pommacia vertailun vuoksi koska ulkomuistista tämä on yllättävänkin lähellä laimentajaansa, joka saattaa olla jopa vähemmän makeaa.

P.S.
Laitilan sivut ovat edelleen erittäin hapokkaat fläsh-pörinät, joilta on erittäin vaikea löytää edes listaa firman tuotteista. En pitänyt kaksi vuotta sitte enkä pidä vieläkään.
Ostaisin itse:KYLLÄ [ ] EI [X]
Tähdet:**½

2 kommenttia:

  1. Jeesuksen nimeen tämä nimillä pelleily - ja siinä samassa vaikka koko EU - on lopetettava!

    VastaaPoista
  2. Herra Ukko Isän nimeen ko. tervaviinan kopionti on lakia noudattaen litku kaadetta järveen!

    VastaaPoista