keskiviikko 16. joulukuuta 2009

T9 - Postrižinské Bogan Pivo


Tilavuus0,5 l
Alkoholi5,5 %
MaaTsekki
Taustat / historiaTuottaja: Nymburkin panimon omistaa Pavel Benák. Talon vuosituotanto on 150 000 hehtolitraa olutta. -Alko

Raaka-aineet: Tsekkiläiset palemaltaat, Žatecky-humalat (žatecký poloraný cervenák premiant), lähdevesi, yrtit. -Alko

Bohumil Hrabal oli 1900-luvun merkittävimpiä ja suosituimpia tsekkiläisiä kirjailijoita. -Wikipedia

Nymburk (saksaksi Nimburg) on muuten myös kaupunki Keski-Böömin alueella Tsekissä. Hienoa!


Vapaa kuvausPullosta löytyy todella niukasti tietoa juomasta, kaikki muu info on tsekiksi paitsi takaetiketin sisältää ohramallasta -maininnat suomeksi ja ruotsiksi. Hämärää ja aivan varmasti joidenkin EU-direktiivien vastaista ;)

Itse juoma on pilsner eli pilsener tai ihan vaan pils, mutta ei missään nimessä mikään pilsneri. Siis lager-tyylinen pohjahiivaoluttyyppi, joka on kuitenkin tunnistettavissa tavallista lageria tuhdimmasta humaloinnista. Faktat selvitetty, eiku haistelun kautta maistelemaan!

Tuoksu oli erittäin miellyttävä, joten odotukset maun suhteen olivat aika korkealla, mutta Böömi hävisi tällä kertaa. Juoman paskankitkerä maku johtuu aika varmaan tuosta tuhdista humaloinnista, koska esimerkiksi klassiset saksalaiset (ach ja!) pilsnerit ovat kuulemma kevyempiä ja raikkaampia kuin böömiläiset.

Luin jälkikäteen, että tämä olisi ollut muka jotenkin hennon yrttinen blaa blaa, aika hiljaista.. Käännän siis kaihoisan katseeni kohti Baijeria ja odotan toiveikkaana tulevia luukkuja.
Ostaisin itse:KYLLÄ [ ] EI [X]
Tähdet:**

1 kommentti:

  1. Outo väljähtyneen kaljan ensimaku, mutta jokin miellyttävä makukin tässä on. Voisi sanoa, että aika haasteellinen maku kokonaisuudessaan. Itse en kuitenkaan välttämättä osta uudestaan. Tuo tektissä mainittu tuoksu ei kylläkään minun mielestä ollut mitenkään erikoinen. Raikas kylläkin.

    VastaaPoista