lauantai 5. joulukuuta 2009

H5 - Weihenstephaner Hefeweissbier



Tilavuus500 ml
AlkoholiALK. 5,4% VOL
MaaSaksa
Taustat / historiaPanimo mainostaa olevansa maailman vanhin. Aika moni mainostaa olevansa maailman jotain. Joskus tätä on tehty luostarissa, mutta nykyään mitään sidoksia sinne suuntaan ei ole koska kyseinen luostari lopetettiin 1800-luvulla. Ellei nyt tuota mainoskuvaa oteta huomioon.
Vapaa kuvausVehnäoluen ystävänä olin mielissäni kun vitosluukku toi eteeni Weihenstephaner Hefeweissbier nimisen olutnautinnon. Kun tuotetta hulauttaa suuhun tuntuu aluksi kielellä mukavan terävää pistelyä eikä alussa vielä oikein maista mitään, jonka jälkeen seuraa kevyt humalan kitkeryys. Lopuksi suuhun leviää mielyttävän vehnäinen aromi. Maku on yllättävänkin hedelmäinen olueksi. Itse asiassa tulee etäisesti mieleen, so fair so good, Mongozo! Hapot ovat vehnikseen juuri sopivan rauhalliset, mutta riittävät kuitenkin. Humalaa on hillitysti ja se painottuu alkutuntumaan, juuri sopiva tuomaan pientä särmää muuten niin samettisen pehmeään juomaan. Ei aikaakaan kun huomasin makustellessani juoneeni jo melkein koko lasin tyhjiin. Helposti juotavaa siis. Jos on pakottava tarve juoda useita alkoholiannoksia putkeen niin välillä olisi hyvä ottaa jotain terävämpää palauttamaan kuri. Nyt ollaan todella lähellä viittä tähteä.

P.S.
Kamerasta loppui juuri kriittisellä hetkellä akku, joten päädyin käyttämään valmista kuvaa ja sekin on niin loistava, että tuskin on paljon huonompi kuin minkä olisin itse saanut otettua. Ja Jamppahan nappasi kotikutoisen kuvan jo.
Ostaisin itse:KYLLÄ [X] EI [ ]
Tähdet:****½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti