keskiviikko 16. joulukuuta 2009

H15 - Greenall´s London Dry Gin & Tonic


Tilavuus330ml
AlkoholiAlc. 8,0% Vol
MaaEnglanti
Taustat / historia"Gini on alkoholijuoma, joka valmistetaan tislaamalla viljasta ja katajanmarjoista. Katajanmarjat antavat ginille sen tunnistettavan ominaismaun. Nimensä gini on saanut latinan katajaa tarkoittavasta sanasta juniperus. Perinteisen ginin maku on hyvin kuiva; Englannissa kuiva gini tunnetaan nimellä London dry gin erotukseksi Plymouth ginistä, joka on makeampaa."
&

"Tonic-vesi on kiniinillä maustettu karvas hiilihapotettu virvoitusjuoma. Se on alun perin kehitetty malarialääkkeeksi. Kiniini (C20H24N2O2) on kiinapuun (Cinchona) kuoressa esiintyvä alkaloidi, jonka CAS-numero on 130-95-0. Kiniinillä on malarian oireita ja kipua lievittäviä ominaisuuksia. Kiniini oli malarian pääasiallinen hoitomuoto pitkään ennen uusien tehokkaampien malariahoitojen, kuten klorokiinin ja meflokiinin kehittämistä."
Vapaa kuvausOlin varsin mielissäni saadessa GT:tä juodakseni. En nyt ihan äkkiseltään edes muista koska olisin viimeksi juonut yhtä lempijuomistani. Varmaankin tropiikissa olen ainakin käyttänyt sitä suurina annoksina torjumaan ravoisten moskiittolaumojen sylkyjä. Periaatteessahan on kuolleena syntynyt idea purkittaa valmista drinkkiä kuten sain karvaasti todeta VK Mojiton kohdalla. GT on kuitenkin molekyylirakenteeltaan huomattavasti yksinkertaisempi eikä sisällä pilaantuvia heiniä tai muita hämyaineksia. Turha arvuutella, tölkki huulille!

Oivallista! Mielyttävän gininen ja ja tonikkinen maku tunkeutuu kuplivana suuhun. Jälkimaku on ehkä hieman liian karvas, mutta vain hieman. Olen huomaavinani jälkimaun tasoittumista kun juoma seisoo, mahtaako johtua lämpenemisestä vai jostain selittämättömästä kemiallisesta syyseuraussuhteesta. Lämmetessä makeus myös pääsee voimakkaammin esiin. Tölkitetyksi drinkiksi Greenall´sin GT on hyvää tavaraa. Olen saanut ravitsemusliikkeissä paskempiakin.

Stindehän sai saman juoman nautittavakseen kaksi vuotta sitten. Tässä välissä tölkin muoto on muuttunut, grafiikkaa parannettu sekä alkoholipitoisuutta laskettu(!!!). Tölkin etukannessa seisoo vuosiluku 1761 kun taas kaksi vuotta sitten ilmoitettu perustamisvuosi oli 1760!
EDIT: Selvisi sekin. Tuotantomestat oli pygessä 60, mutta huonon sadon vuoksi väkijuomaa ei saanut tehdä vaan kaikki mahdollinen meni elintarvikkeisiin ja homma pyörähti käyntiin 61.
Ostaisin itse:KYLLÄ [X] EI [ ]
Tähdet:***½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti