keskiviikko 9. joulukuuta 2009

H8 - Henry Westons Special Vintage Reserve


Tilavuus500ml
Alkoholi8,2%
MaaIso-Britannia
Taustat / historiaWestons:
"A very special Cider made from top quality cider apples of a single year's crop. Matured in old oak vats and then selected by our Master Cider Maker as the very best of the year's vintages. Full bodied and rich in flavour. Suitable for vegetarians and coeliacs."

Alkoholiliike:
Kypsytys: Vanhoissa, jopa 200-vuotiaissa sammoissa, vähintään 6 kuukautta.
Muuta: Siideri on valmistettu vuoden 2006 omenasadosta.
Tuottaja: Westons Cider on perustettu vuonna 1880. Perustaja oli Henry Weston, jonka jälkeläisten omistuksessa yhtiö edelleen on. Yhtiö sijaitsee Much Marclessa Herefordshiren kreivikunnassa, ja se tuottaa yli 180 tuhatta hehtolitraa siideriä vuosittain. Weston on Britannian suurin luomu- ja erikoissidereitä valmistava yhtiö. Westonilla on tuotannossaan yli 30 omena- ja päärynäsiideriä.
Vapaa kuvausSain pullon alkuillasta käsiini logistiikkavastaavalta ja ilman kääreitä. Olin mielissäni, ja varma että tämän luukun avaaminen on nautinto. Special Reserve, 2008 ja vintage seisoivat etiketissä kauniisti. Takaetiketissä vielä kerrotaan, että juoma on kypsytetty tammitynnyreissä. Olin myyty.

Juoman kaataminen lasiin ei paljastanut mitään uutta, vähän vaahtoa ja tyypillinen väri. Tuoksu kertoikin enemmän itse juomasta; kyseessä ei ole mikään litku vaan jymäkkä liemi. Ensihörppy itse asiassa yllätti. Special Reserve ei ollutkaan niin hyvää kuin mitä olin etukäteen itselleni hehkuttanut. Juoma maistuu ehkä hieman ylikäyneeltä ja ranskiksille tyypillistä mätää omenaa on läsnä. Lisäksi jäin kaipaamaan enemmän kirpakkuutta sekä hiilihapon tuomaa poreilua. Ehkä suurin syy lievään pettymykseen on kuitenkin se faktallinen totuus, että tämä ei ole kuivaa vaan ehkä puolikuivaa (alkon geneerinen maistaja sanoo kuivahko). Etiketissä ei normeista poiketen mainita mitään juoman makeustasosta. Jos olisi ollut merkintä medium dry tms. niin se olisi ehkä loiventanut pettymystä. Runsasta alkoholipitoisuutta ei juomasta huomaa; ehkä se selittääkin miksi on päädytty jättämään tämä hieman makeammaksi. Kolme ja puoli.
Ostaisin itse:KYLLÄ [X] EI [ ]
Tähdet:***½

3 kommenttia:

  1. Itse itseäni kommentoiden:

    Käykääpä tarkastamassa tämä blogi:
    http://hywelsbiglog.wordpress.com/

    Siellä on ainakin westons vintage ja tsingtao arvioituna samoista mitä meillä on ollut, näin pikaisesti selattuna.

    VastaaPoista
  2. Ei kuvaa!?

    Tästä on pääteltävissä että juoma teki tehtävänsä ja kaatoi juojan sohvan pohjalle ennen kamerointia...

    VastaaPoista
  3. Tuohon sanon EI EI ja EI! Siis jyrkkä EI! Kaikki USB-letkut olivat unhoittuneet töihin, joten en saanut ladattua kuvaa heti blogiin.

    VastaaPoista