tiistai 15. joulukuuta 2009

V1 - Fuller's Golden Pride



Tilavuus0,5 l
Kantevierre / Plato19,6%
Humalakatkerot / EBU28
Alkoholi8,5%
MaaEnglanti
Taustat / historiaTakaetiketissä isolla seisova ”Please enjoy this beer responsibly” komentelevaisuudestaan huolimatta miellyttää tätä maistajaa (jos panimo kertoo asiakkaalle miten heidän olutta tulee nauttia, se kertoo arvostuksesta omaa tekelettä kohtaan).

Vapaa kuvaus Itseäni ei yleensä ottaen kiinnosta puhtaasti tekniset olutarvioinnit koska niillä on tapana ennakoida tulevaa ja täten laimentaa innostusta omaa ensikorkkaamista kohtaan. Jokainen maistelukerta on loppujen lopuksi subjektiivinen kokemus.

Veljeni päätti yllättää minut Fullersin perhepanimon Golden Pridella joka oli hämmentävän osuva valinta koska olen tällä kaudella maistanut jokaikistä Fullersin olutta paitsi tätä. Englantilaisille oluille tyypillinen reilu humalointi pitää kutinsa tässäkin. Aika bitterimäinen meikäläisen makuun mutta arvostan kunnon humalointia (Englantilaiset osaavat selvästi paremmin oluen teon kuin jalkapallon peluun). Pienenä miinuksena pitää mainita vaahdon pikainen häviäminen, jonka säilyminen kertoo teknisestä laadusta mutta koska en sitä maista, niin väliäkö sillä. Toisin kuin yliarvostetuissa tsekkioluissa, englantilaisissa väännöissä humala on kautta linjan pehmeää ja koko suun täydeltä täyttävää aromia. Mallas maistuu suussa sopivan makeana vielä pitkään viimeisen kulauksen jälkeen. Kokonaisuus on plussan puolella lievästä sikunamaisuudesta huolimatta.
Ostaisin itse:KYLLÄ [X] EI []
Tähdet:Ankaralla asteikolla ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti