torstai 24. joulukuuta 2009

H23 - Kapuziner


Tilavuus0,5 l
Alkoholi3,1%
MaaSaksa
Taustat / historiaKapuziner nimi tulee kapuziner-munkeilta, jotka erkanivat fransiskaanimunkeista. Heillä oli jo 1300-luvulla luostaripanimo Kulmbachin kaupungissa, jossa Kulmbacher Brauerei sijaitsee.
Vapaa kuvaus"Weisbier! Leicht - mit feiner hefe. Bierstadt Kulmbach". Mm. nämä tervehtivät etiketisssä juojaansa. Itse asiassa olin hankkinut erään kansallissosialistisen ystäväni syntymäpäiville Kapuzineria, mutta epähumiossa eräs vieras korkkasi omani ja se jäi siltä erää juomatta. Nyt onkin hieno tilaisuus paikata tilanne.

Kapusta nousee tuttu vehnäinen aromi, mutta väri on totuttua tummempi. Se heijastuu suoraan myös makuun eli mukana on jokin tummempi kierre, joka ei yleensä ole läsnä vehnäoluissa. Kumma kyllä yleisolemus on kuitenkin hieman vetinen. Sitä on ollut liikkeellä. Hapot ovat kuitenkin tykeimmät mitä on missään oluessa koskaan nähty ja se tuo kirpeyttä kehiin, joka on hyvä juttu. Pientä miinusta tulee matalasta alkoholin matalasta pitoisuudesta. Johtuisiko vetelä olemus em. ominaisuudesta. Wheinstephaner tai Franziskaner keulivat helposti ohi kapusta.
Ostaisin itse:KYLLÄ [X] EI [ ]
Tähdet:***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti