maanantai 21. joulukuuta 2009

T12 - Saku Originaal


Tilavuus0,5 l
Alkoholi4,6 %
MaaViro
Taustat / historiaSaku Õlletehas on Viron suurin panimo ja se sijaitsee Sakun kaupungissa, hieman Tallinnan ulkopuolella. Sakun historian katsotaan alkaneen jo 1820, jolloin ensimmäiset oluet valmistettiin kreivi Karl Friedrich Rehnbinderin tilalla. -Servaali

Nykypäivän Sakua on muuten valmistettu vasta 90-luvun alkupuolelta lähtien, joten en nyt ihan heti lähtisi ylistämään panimon mahtavia perinteitä.


Vapaa kuvausKoska näitä rantulagereita on nyt näiden vuosien varrella tullut maisteltua jo ehkä vähän liikaakin, niin oli ihan pakko käydä läpi vanhat rantulager-arvioni, jotta näissä arvosteluissa säilyisi edelleenkin jonkinlainen johdonmukaisuus. Saku Originaal on onneksi Saku Tumea parempaa (kts. vuoden 2007 kalenteri)..

Kyseessä on siis kauniin kullankeltainen lager, jonka maku on hyvin kevyt ja mitäänsanomaton. Jälkimaku on hieman pistävä, muttei niin häiritsevä kuin joissain vastaavissa lagereissa. Kokonaisuutta voisi hyvin kuvailla jokseenkin vetiseksi, joten tämä menee helposti janojuomana. Tiedän tämän kokemuksesta, koska maistelun jälkeen join loput Sakut sopivan suolaisen poronkäristyksen kyytipoikana.

KYLLÄ [ ] EI [X]
Tähdet:**

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti