sunnuntai 13. joulukuuta 2009

T5 - Road Dog Porter


Tilavuus0,355 l
Alkoholi6,o %
MaaYhdysvallat
Taustat / historiaTuottaja: Flying Dog on George Stranahanin ja Richard McIntyren alunperin Coloradon Aspeniin perustama panimoravintola. Nykyään panimo sijaitsee Frederickissä Marylandin osavaltiossa. Panimon nimi Lentävä Koira juontuu tarinan mukaan Georgen ja Richardin matkasta Himalajalle, jossa he näkivät lentävän koiran. Panimo on tunnettu rohkeasta kielestään sekä erikoisista etiketeistään ja tuotenimistään. -Alko

Raaka-aineet: 2-tahoiset pale ale -maltaat, kristalli-, suklaa- ja mustamaltaat, humalina Yakima Golding ja Cascade. -Alko


Vapaa kuvausÄärimmäisen hapokkaat etikettikuvat vangitsivat katseeni, ja hämmästys olikin aika suuri kun huomasin, että kyseessähän on siis jenkkiportteri! Hämyä! Kuvat ovat muuten Hunter S. Thompsonin hovikuvittajan (en muista nimeä) taidonnäyte. Äärimmäisen poikkeuksellista ja ääriliberaalia toimintaa näissä hieman puritaanisissa olutpiireissä. Valmistuksessa on käytetty erilaisia übercoolin nimisiä maltaita (minkä näköinen on 2-tahoinen mallas?).. Mutta asiaan!

Muistaakseni en juurikaan välitä porttereista ja näistä, mutta tämä oli aluksi (mutta vain aluksi) todella positiivinen yllätys. Kuutta prosenttia ei pystynyt aistimaan juomasta mitenkään (ei edes juoman lämmetessä), mikä on tietysti todella hyvä asia. Vaahto oli aika niukka, mutta tuoksu oli miellyttävän paahteinen. Ensipuraisu oli jopa raikas (uskomatonta), mutta samalla mukavan maltainen. Kauhulla odotettua kitkeryyttä ei ollut juuri nimeksikään.. KUNNES JUOMA LÄMPENI!! Pettymykseni oli niin suuri, etten kyennyt hyväksymään tilannetta, mutta tulin lopulta järkiini ja tiputin tähtiä pois yks ja kolme, jotain sellaista..

Tämähän on muuten brittiläistä alkuperää oleva juomatyyppi, jota tehdään Jenkeissä ja tuodaan Suomeen.. Hege! Ympyrä on kohta sulkeutunut, tarvitsemme enää suomalaisen portterin, jota viedään Britteihin!
Ostaisin itse:KYLLÄ [ ] EI [X]
Tähdet:**½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti