sunnuntai 6. joulukuuta 2009

H6 - Suomi 1952 GIN



Tilavuus1/3 l
AlkoholiAlc. Vol. 5,6%
MaaRuotsi
Taustat / historiaGin Long Drinkiä ryhdyttiin valmistamaan vuoden 1952 olympialaisia varten, kun suurelle joukolle piti tarjota nopeasti ja helposti virkistävää juotavaa.

Tuottaja: Kiviks Musteri historia alkaa Henric Åkesonin 1888 perustamasta omenatarhasta. Varsinainen mehustamoyritys on perustettu vuonna 1935. Yhtiö on yhä saman suvun hallussa. Kiviks Musteri sijaitsee Kivikissä Österlenin tasangolla Kaakkois-Skoonessa.

Vapaa kuvausHyvää itsenäisyyspäivää!

En muistaakseni ollut tätä lonkeroa aiemmin juonut. Jotenkin ulkonäkö ei vakuuttanut ja pieni epäilys tuotteen laadusta oli takaraviossa. Mutta heti ensihörppy paljasti epäilyt täysin vääriksi. Raikasta! En heti ensihörpyllä kyennyt paikallistamaan raikkauden syytä, mutta hetken makustelun jälkeen syy oli selvinnyt: ei niin makea. Erittäin hyvä juttu. Juuri makeutta parjasin ensimmäisestä luukusta löytyneen teholonkun kohdalla. Jotenkin tässä tuntuisi maistuvan puhtaampana greippi kuin mitä perinteisissä lonkuissa. Hieman häpeällistä on että perinteisten lonkeroiden selättäjä tulee skoonesta ja vielä itsenäisyyspäivänä.
EDIT: huomasin juuri, että tässähän on sama sokerin määrä kuin makeamman makuisessa teholonkussa. Miten lie saatu kuivempi tuntuma aikaan.
Ostaisin itse:KYLLÄ [X] EI [ ]
Tähdet:****

2 kommenttia:

  1. Huomaa, että tällä lonkulla ja Red Top Wild Strawberryllä on sama valmistaja. Lisäksi maat taitavat ainakin nettisivun mukaan mennä juuri sopivasti ristiin :-)

    http://www.solera.fi/

    P.s. Timolle: aika hyvin vedit ja tiukkana pysyit!

    VastaaPoista
  2. Niin siis Red Topilla ja tällä on sama tuottaja, mutta itselleni jäi ainakin vähän hämärän peittoon tuo Red Topin alkuperämaa, varmaan sekin ruotsi. Ainakin Suomi 1952 Gin tehty varmuudella ruotsissa.

    VastaaPoista