keskiviikko 23. joulukuuta 2009

H20 - Warsteiner Premium Verum


Tilavuus50 cl
Alkoholi4,7%
MaaSaksa
Taustat / historiaWarsteiner on saksalaisen Konrad Cramerin vuonna 1753 perustaman Warsteiner Brauerei Haus Cramer KG -panimon valmistama olutmerkki. [1] Warsteiner-nimellä markkinoitavat oluet ovat verrattain suosittuja; niitä myydään yli 60 maassa ja se on myydyin saksalainen olut yli 5,000.000 hehtolitran myynnillään. [2] [3] Warsteineria on saatavilla yli 35 000 baarista ja ravintolasta, sekä yli 50 000 kaupasta. [4] Warsteiner oluita markkinoidaan ns. premium-tuotteina. Warsteinilaista tarkoittavan nimensä merkki saa kotipaikaltaan, Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa sijaitsevalta Warsteinin kaupungilta. Warsteiner panimo sponsoroi ja panostaa voimakkaasti erilaisiin kansainvälisiin tapahtumiin, kuten esimerkiksi Formula 1:siin.
Vapaa kuvausSaksalaista olutta! Todentotta! Ja vielä varustettu niin ryhdikkäällä nimellä, että jos olisin syntynyt Saksaan olisin ehdottomasti halunnut olla herra Warsteiner. Ehkä joskus paremman puutteessa kirjaudun johonkin majoitusliikkeeseen nimellä Warsteiner.

Lasiin laskeminen paljastaa Warsteinerin ihka oikeaksi rantulageriksi. Niitä ei ole liiemmin näkynyt tänä vuonna. Ensihörppy paljastaa kyseisen yksilön vielä hyvin kevyeksi sellaiseksi. Humalointi on aika kevyt. Tämä on siinä rajoilla meneekö vetiseksi. Kuvittelisin Warsteinerin parhaiten maun puolesta johonkin lämpimään, esim. Saksan nykyiseen siirtomaahan Kroatiaan vaikkapa Rab nimiselle saarelle. Nimen puolestahan Warsteiner istuu paremmin Baijerilaiseen olutkellariin nautittavaksi hapankaalin ja bratwurstin kanssa. Vaikka yleisolemus on hieman vetelä tuo jämerä hapokkuus edes jonkinlaista ryhtiä, joka ilmenee nielaisun kynnyksellä, jolloin kuplat rankaloivat kitalakea. Ei parane lämmetessään.

EDIT: No nythän se selvisi, jälkikäteen, että Warsteinerin Verum on pilsner-tyyppinen olut. Vai selittääkö? Wiikkipeedia tietää: "Varsinainen pilsner on kuitenkin tunnistettavissa tavallista lageria tuhdimmasta humaloinnista". No ei helvetissä ole jos Warsteineriin on luottamista. WP tietää myös "Suomessa käytetään nimitystä pilsneri nykyään tavallisesti miedosta, enintään 2,8 tilavuusprosentin oluesta". Ehkä tämä selittää sen miksi pilsner nimisestä juomasta tulee helposti mieleen suomalaisille jokin valju litku. Mutta siis tämähän on nimenomaan pilsner eikä pilsneri. Ehkä jotain jäi vielä ymmärtämättä. Päätän päättelyn tähän.
Ostaisin itse:KYLLÄ [ ] EI [X]
Tähdet:**½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti