perjantai 4. joulukuuta 2009

J3 - Weihenstephaner Hefe Weissbier


Tilavuus0,5L
Alkoholi5,4%
MaaSaksa
Taustat / historiaTämän juoman taustoista en osaa kertoa juuri mitään. Pullosta tosin löytyy teksti "since 1040". Ilmeisesti perinteitä siis löytyy. Pieni kuukkelointi tuo tulokseksi, että myös Hegen viime joulukalenterissa saama Franziskaner on "hefeweissbier". Hefe siis tarkoittaa hiivaa, weiss eli weiß valkoista ja bier nyt tietysti bisseä. Nimitystä Weissbier käytetään Etelä-Saksassa kuvaamaan vehnäolutta. Weizen taas sitten on vehnä. Ota näistä nyt sitten selvää...
vapaa kuvausEnsiksi on huomatettava, että pullo oli pakattu komeaan UPS:n kuplamuovipakkaukseen. Mutta itse asiaan. Kun avasin pullon, niin päätin hieman nuuhkia juomaa. Haju oli tyrmäävä. Jos en olisi tiennyt, niin olisin väittänyt haistelevani hiivaista kiljua. Siis sellaista, jota tuli nuoruudessa juotua, ja joka tuntui käyvän vielä mahassakin. Noh, uskaltauduttuani maistamaan oli tunnelma hieman erilainen. Maku oli suorastaan herkullinen. Ehkä rehellisyyden nimissä hieman laimea, mutta kokoinaisuudessa aivan erinomainen. Hiilihappoa oli voimakkaasti, mutta silti juuri sopivasti. Hetken seisoessaan myös ällö haju hävisi. Tuloksena vahvat neljä tähteä. Näitä lisää!

P.s. Nyt kun tutkailen pulloa tyhjänä niin huomaan, että tästähän saisi Virossa yhden kruunun panttia. Hä!?
Ostaisin itse:KYLLÄ [x] EI [ ]
Tähdet:****

4 kommenttia:

  1. Hienoa jamppa. Ehkä eka kuva jossa itse tuote on fokuksessa. Keep up the good work!

    VastaaPoista
  2. Ja siis Kirin edustaa myös tätä uutta kuvauslinjaa.

    VastaaPoista
  3. En ole vielä oikein käsittänyt miten itse tuote saadaan fokukseen. Yritin ottaa tämän 5. päivän tuotteesta varmaan kymmen kuvaa, mutta ei vain onnistunut. Nämä pari onnistuneesti fokusoitua kuvaa kuitenkin osoittavat, että vika käyttäjässä ei kamerassa, vaikka se aivan paska onkin. Pitäisi varmaan hommata sellainen kamera, joka hoitaa noi fokusoinnit yms. automaattisesti kohdilleen.

    VastaaPoista
  4. Vikahan on juuri siinä, että kamera hoitaa sen automaattisesti. Tässä tapauksessa varmaan valitsee tarkennuspisteen taustasta ohi kohteen. Kokeile laittaa päälle pistetarkennus, silloin se tarkentaa näytön keskellä olevaan pisteeseen eikä valitse sitä itse. Toinen syy voi olla jos kohde ei vain ole kameran tarkennusalueen piirissä. Silloin voi kokeilla kameran viemistä kauemmaksi ja pidentämällä vastaavasti polttoväliä. Myös heikossa valossa kameran voi olla vaikea tarkentaa koska ei ole riittävästi kontrastia. Jos ei noilla rupee tarkentumaan niin... en tiedä mitä.

    VastaaPoista