vapaa kuvaus | Sinebrychoffin Porterissa on huomattavan hämy takaetiketti. Kyseessä on puhtaasti jenkkilän vientiin tehty tuote ja fläbästä löytyy paikallisten vaatimukset täyttävät pelottelut. Hauskana yksityiskohtana viimeisillä riveillä on lista osavaltioista, joissa pullosta saa pantin, yleensä 10c. Hämyä on myös, että kyseessä on brittiläistä alkuperää oleva juomatyyppi, jota tehdään suomessa ja viedään jenkkeihin. Juoman kaataminen lasiin tuottaa vaahtoa, jonka voi kuvasta huomata varsin selvästi. Paahteisuus ja kitkeryys ovat ensimmäiset tuntemukset, jotka seuraavat juoman tunkeutumisesta suuhun. Jälkimaku on aluksi humalasta kitkerä, mutta muuttuu nopeasti leveän maltaiseksi, joka onkin Porterin paras ominaisuus. Omaan suuhuni kitkeryys on hieman liian hapokasta tasoa. |
Mielestäni sen lisäksi, että tässä on yksiselitteisesti paras, ja henkilökohtaisesti rakkain suomalaisvalmisteinen olut ikinä, tämä on myös niitä harvoja jotka ovat huoneenlämpöisenä optimaalisimmillaan. Jopa parempaa kuin jääkaappikylmänä.
VastaaPoistaViime kesänä tuli Saimaalla soudellessa testattua miltä maistuu monta kyseistä portteria auringossa seissseenä, ja hyvinhän ne maistuivat. :)
Ennen alkosta sai joulun sesonkituotteena Saksalaisia ja Belgialaisia oluita jotka oli tarkoitus juoda mikrossa lämmitettyinä. Olivat vain niin ällömakeita että parin jälkeen loppui huumori. Enpä ole vielä koittanutkaan Koffin Portteria kuumaksi lämmitettynä mutta se asia korjattaneen pikapuoliin...