lauantai 5. joulukuuta 2009

J4 - Thatchers Oak Matured Cider



Tilavuus0,5L
Alkoholi5,2%
MaaEnglanti
Taustat / historiaWilliam, ei siis Margaret, Thatcher alkoi valmistamaan siideriä kotitilallaan jo 1904. Juoma ei siis ole mikään neitsyen öljy vaan se on maturoitu aidoissa rommitynnyreissä. Mainospuhe kertoo, että kaikki Thatcherin siiderit valmistetaan ilman mitään keinotekoisia väri-, maku- tai makeutusaineita, ja että sokeri kaikissa tuotteissa on peräisin vain hedelmästä itsessään. Kuulostaa hyvältä!
vapaa kuvausKun avasin kääreen, niin pullosta silmilleni hyppäsi heti ensimmäiseksi kolme kirsikkaa. Pelko iski heti, sillä kirsikkaoluet ynnä muut eivät ole yleensä järin hyviä. Tarkempi tarkastelu osoitti kuitenkin, että kirsikathan olivat vain harvinaisen punaisia omenoita. Hyvä niin. Muuten jo heti pullosta oli selvää, että tulisin samaan niin sanottua "laatusiideriä". Harvoin ensivaisto näissä hommissa pettää eikä se pettänyt tälläkään kertaa. Juoma kuuluu ehdottomasti niiden "parempien siidereiden sarjaan". Olisin ehkä odottanut hieman enemmän tuolta rommitynnyrissä kypsymiseltä, sillä en olisi sitä maistanut, jos en olisi sitä pullosta lukenut. Jännä maku taustalla ehkä kielii juuri tätä kypsyttämisestä, vaikka voihan se tietysti olla jotain muutakin. Mädät omenat eivät maistuneet ja juoma oli kokonaisuudessaan hyvin raikas. Jotain pientä jää kuitenkin puuttumaan, mutta kärkeen, ei ehkä aivan kirkkaimpaan, tämä silti kuuluu.

Pulloon on myös kirjoitettu seuraava varoitusteksti: UK Chief Medical Officers recommend that adults do not regulary exceed: Men 3-4 units daily, women 2-3 units daily. Avoid alcohol if pregnant or trying to conceive. Eikös EU kieltänyt Suomelta vastaavat varoitustekstit? Timo Soini tiukkana katolilaisena tähän Eduskunnassa huomauttamaan seuraavaa:
Arvoisa herra puhemies! Olen ostanut koskenkorvapullon ja ostan sen jatkossakin. Mutta en ymmärrä, mitä väärää siinä olisi, että sikiövaurioista varoitettaisiin pullon kyljessä. Kyllä minä sen ymmärrän, että kun täällä sekä oikeisto että vasemmisto hyväksyy sikiöiden tappamisen abortilla äitinsä omaan kohtuun, niin kai sitten tämä on sitä logiikkaa, että sen saa marinoidakin vielä. Minä en hyväksy kumpaakaan.
Ostaisin itse:KYLLÄ [x] EI [ ]
Tähdet:****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti