sunnuntai 20. joulukuuta 2009

H18 - Classic Gingers Beer



Tilavuus0,5l -15ml
Alkoholi4,1%
MaaČeská republika
Taustat / historiaNová Pakan historia juontuu tsekkiläisten oluiden alkujuurille. Ensimmäinen panimo Nová Pakan kylässä aloitti toimintansa 1200-luvulla. Monia muutoksia läpikäyneenä Nová Pakan panimo toimii edelleen upeassa, 1870-luvulla rakennetussa uusgoottilaisessa rakennuksessa. Nová Paka keskittyy perinteiseen, tsekkiläiseen oluenpanoon. Panimo kuuluu yksityisten panimoiden ryhmittymään, jotka vaalivat perinteisiä oluttyylejä. Panimon iskulause on ”Teprve pivo udělá žízeň krásnou”, joka tarkoittaa: ”Ainoastaan oluen olemassaolo tekee janosta kaunista.”

Maustetut oluet ovat tyypillinen itäeurooppalainen ilmiö. Kun länsieurooppalainen sisar juo Smirnoff Icea tai Breezeriä niin hänen sosialistinen toveri-sisar nostaa uhmakkaasti huulilleen maustetun oluen. Maustetut oluet ovat todellakin alkulähteillään aika puhtaasti vain naisten suosiossa. Jos mies erehtyy maustettua olutta juomaan johtaa se vähintäänkin hänen seksuaalisen suuntauksensa epäilemiseen. Moinen käytös voidaan antaa turisteille herkemmin anteeksi.
Vapaa kuvausEn odottanut Gingersiltä oikeastaan mitään, mutta ensihörppy oli postiviinen yllätys. Inkiväärin maku ei ole teollisen esanssinen eikä liian laimea. Tulee hieman mieleen joskus Kaisaniemen etnisestä kaupasta ostettu inkivääriolut (ginger ale tyyppinen), jossa oli myös esillä inkivääri varsin voimallisena. Makeutta on jonnin verran, mutta niin se tuppaa olemaan maustetuissa oluissa. Inkiväärioluen siemailu siivitti hetkessä viisikon maailmaan; mysteerien ratkonnan pariin sekä piknikille, jossa on tarjolla kinkkua, kananmunia, kerrosvoileipiä, hilloja, keksejä, inkivääriolutta, kakku! Mitä helvettiä?! Enhän ole koskaan lukenut viisikoita. Onpa väkevä juoma.
Ostaisin itse:KYLLÄ [X] EI [ ]
Tähdet:***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti