maanantai 7. joulukuuta 2009

H7 - Salitos Cerveza Especial


Tilavuus33 cl
Alkoholi4,7%
MaaSaksa
Taustat / historiaSalitoksen suomalaiset sivut kertovat juoman nauttivan kulttisuosiota. Suomessa myytävä Salitos tehdään julmasti Saksassa.
Vapaa kuvausAluksi todettakoon, että logistisista syistä johtuen join Stinden seiskaluukun omani sijaan. Mutta itse asiaan: Salitoksen ilmestyminen kääreistä ei nostattanut suuria odotuksia. Heti avaamisen yhteydessä tapahtui paha virhe ja homma lähti jyrkkää laskuun. Korkki avattiin tohinoissa perinteisin menetelmin vaikka mahdollisuus olisi ollut myös ns. twist off-avaukseen eli kyseessä on kierrettävä kruunukorkki. Bonuksena toisen Salitoksen pohjalla voi avata toisen pullon. Itse juoma osoittautui erittäin kevyesti humaloiduksi, aika matala happoiseksi sekä hieman vetiseksi. Täysin munatonta litkua vailla mitään koukkua. Se ei liene kenllekään yllätys, että tämän kaltainen juoma ei parane lämmetessään. Toivottavasti Meksikossa tehty alkuperäistuote ei ole yhtä heikkoa tasoa. Tämä voisi ehkä paremmin upota jääkylmänä helteessä, mutta sitä on nyt paha mennä arvioimaan, joten tyydytään vallitseviin faktoihin. Jos faktoja rupeaa viimehetkellä tutkimaan etiketistä on se lähes mahdotonta ilman juoman tuomaa taustaa.

Salitoksesta on olemassa myös Tequilalla maustettu versio, joka olisi varmasti ollut huomattavasti mielenkiintoisempaa tavaraa maistella. Todella harmi, että sain normikuraa. Luukun hankkijalle annettakoon se anteeksi koska Alko ei ole ottanut Tequila-versiota myyntiin, joten pullon hankinta lienee liian haastava tehtävä kalenteria varten.
Ostaisin itse:KYLLÄ [ ] EI [X]
Tähdet:

3 kommenttia:

  1. Jampalla ja Stindellä on kova hörppiminen edessä rästiluukkujen kanssa.......

    VastaaPoista
  2. Itse asiassa Jamppahan on hörppinyt luukut ajallaan, mutta ei ole kerinnyt kirjoittamaan niitä blogiin koska kaikki aika menee vuoden pakolaisen kuolaamiseen hommafoorumilla.

    VastaaPoista
  3. Aaah. Ihanan uhkea Fatbardhe.

    http://kuvat2.iltasanomat.fi/iltasanomat/iDoc/1803815-Kopio%20400_hetemaj.jpg

    VastaaPoista