perjantai 25. joulukuuta 2009

H24 - Sinebrychoff Jouluolut


Tilavuus33 cl
Alkoholi6,0%
MaaSuomi
Taustat / historiaEdesmennyt olutguru Michael Jackson määritteli Suuressa Olutkirjassaan (Gummerus 1991) Sinebrychoffin Jouluoluen näin: "Jouluolut on väriltään kullanruskean punainen, rakenteeltaan tiukan keskivahva, maultaan puhdas. Siinä on mukava yhdistelmä mallasmaisuutta ja pehmeää humalan karaktääriä".

Saazer-humala antaa mahonginväriselle oluelle hienostuneen aromin.
Vapaa kuvausSilmäni laajentuivat kauhusta kun vika luukku oli keskaria ja joulusellaista. Yleensähän tämän tyyppiset litkut ovat aivan luokattomia oman muistikuvani mukaan. Onko tämä jotain sairasta huumoria kun korkissa ja kaulassa vielä toivotetaan hyvää joulua. Tekee mieli toivottaa luukun antajalle pahaa joulua. Onni onnettomuudessa ja onneksi joulun kliimaksi on jo ohi ja ollaan jo joulupäivässä. Tarkempi tarkastelu paljastaa että kyseessä onkin entisen IV-veroluokan vahvuista olutta eli tilavuusprosentti on niinkin korkea kuin 6,0%. Siitä ennakkoplussat.

Tuoksu on maltainen ja humalainen. Ensipuraisu osoittaa heti että pelot olivat turhia. Maku on takakannen lupausten mukaan pehmeä ja täyteläinen, eikä juomaa ole rankaloitu humalalla liiaksi vaikka tuoksu antoi viitteitä siihen suuntaan. Maussa on mielyttävä paahteisuus ja aavistus makeutta, jota humalan tuoma kevyt kitkeryys sekä hiilihappoisuus leikkaavat mukavasti. Oli ihan pakko kaataa tilkka lasiin, että juoman väri ja lopullinen olemus selviävät, vaikka muuten joinkin jouluoluen pullosta. Oliko luukun ostajalle käynyt moka kun sisältö olikin laadukasta tavaraa? Hyvin varmasti kyllä.

Toivotan Jampalle ja Stindelle pahaa joulua. Olette rikkoneet velvollisuutenne joulukalenterin pyhiä periaatteita vastaan. Isänmaanne, Alko, minä, eikä kukaan muukaan kaipaa enää teitä. Tehkää palvelus ja muuttakaa vaikka ruotsiin.
Ostaisin itse:KYLLÄ [X] EI [ ]
Tähdet:****

2 kommenttia:

  1. En alennu toivottamaan kenellekään mitään pahaa. Joulu oli tähän asti ihan mukava.

    VastaaPoista
  2. Minä en todellakaan ole alentunut. Sattuu vain ottamaan ankarasti päähän kirjoittaa viimeiset kuusi luukkua putkeen saamatta siinä välissä lukea muiden arvioita eikä mitään kommenttejakaan ole tippunut. Tulee vahvasti sellainen olo että lukeeko näitä kukaan, kiinnostaako ketään ja onko tässä koko touhussa mitään järkeä kun kaksi sankaria eivät ole aattoon mennessä saaneet edes YHTEENSÄ 24 luukkua auki. Ismoa vielä lainatakseni "vittu kun vituttaa".

    VastaaPoista