torstai 3. joulukuuta 2009

T1 - Sininen



Tilavuus0,5 l
Alkoholi4,5 %
MaaSuomi
Taustat / historiaOlutasiantuntijoiden arvostama Sininen palaa markkinoille! Sininen on aito suomalainen lager, jota valmistettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1935. Perinteikästä Sinistä on kutsuttu oluiden aateliseksi, eikä syyttä. 4,5 til-% oluessa yhdistyy tyylikkäällä tavalla hedelmäisyys sekä humalan ja katkeron vahvuus. -Hartwall

Höpöhöpö! Tämä on osittain Hartwallin propagandaa, vanha ja oikea Sininen oli lahtelaisen Mallasjuoma-panimon laatu?tuote, jota vietiin myös ulkomaille (heikolla menestyksellä). Hartwall osti Mallasjuoman ja hautasi Lahden Sinisen viime vuosituhannen lopulla. Nyt Sininen on herätetty "henkiin"..


Vapaa kuvausNähtyäni ensimmäisen luukun sisällön olin ensin todella pettynyt (joku vitun retrobisse, jepjep..), mutta ensipuraisun jälkeen tuntui hetken aikaa siltä, että homma olisikin aivan helvetinmoisessa nousussa. Maku oli aika lähellä sitä perinteistä rantulageria, mutta kuitenkin ehkä aavistuksen hienostuneempi (hedelmäinen?). Jälkimaku oli myös aluksi miellyttävän pehmeä.

Sitten juoma lämpeni ja kävi ilmi, että Hartwall oli sitten elvyttänyt jonkin zombin tai muun epäkuolleen: nimittäin kun ne katkerot ja humalat paukkasivat sitten sieltä tuopin pohjalta kitusiin, niin siitä oli retrohenkinen olutnautinto kaukana. Maukkaasta ensipuraisusta pari tähteä. Pitää varmaan laittaa seuraavalla kerralla jäitä sekaan, jotta maku pysyy edes siedettävän äärirajoilla (jos tuota nyt joskus erehtyy juomaan uudelleen).
Ostaisin itse:KYLLÄ [ ] EI [X]
Tähdet:**

3 kommenttia:

  1. "Nähtyäni ensimmäisen luukun sisällön olin ensin todella pettynyt (joku vitun retrobisse, jepjep..)"

    Minä kun näin tuon kaupassa, niin se suorastaan vaati päästä mukaan kalenteriin. Aika miehekkään näköinen tölkki etten sanoisi.

    VastaaPoista
  2. ...ja kokeile modata tota kirjoitusta jotenkin. Näkyy vähän huonosti tuo vasen laita.

    VastaaPoista
  3. Joo mä soitin ja kyselin Stindeltä, että millä se ton teki ja sano kopioineensa vanhasta. En kyllä ymmärrä kuinka lopputulos on tuollainen.

    Noitahan lojui kulomäessä lähimetsissä tuhansittain tyhjinä. Toi on lapsuudesta SE bisse, jonka muistaa ulkonäötä.

    VastaaPoista