sunnuntai 23. joulukuuta 2007

H22 - Duvel Golden Ale


Tilavuus330 ml
Alkoholi8,5%
MaaBelgia
Taustat / historiaAnno 1871
"High quality top fermented golden ale. Brewed in Belgium using the finest malts and hops according to (the law) traditional methods. Bottle conditioned."
Vapaa kuvausEnsimmäisenä huomioni kiinnittyy hauskaan pulloon, jota Timo on mennyt fiksaatiopäissään anaalitapiksikin luulemaan, sekä historiaa huokuvaan tyylikkääseen etikettiin, mutta oravanpyörä pyörii vinhaan vauhtia joten ei ole aikaa jäädä turhia kikkailemaan, joten kaksintaistelu juoman kanssa alkakoon.

Duvelin runsaasta vaahtomisesta johtuen otin ensihaukun pullosta kun odotin vaahdon laskemista. Maku on aika terävä, mutta samalla mielenkiintoisesti leveä ja siinä on jokin jännä ja minulle oluessa uusi vivahde. Terävyyteen syypäänä lienee väkevä teho sekä ale-tyyppitys, mutta golden-lisämerkintä taas tuo epäilemättä taas vastapainona pehmeyttä ja lasissa näkyvän sameuden. Kokonaistuntuma on aika hapokas sekä terävän makuinen, mutta outoa kyllä ei edes kovin huonolla tavalla. Johtuunee siitä, että Duvelin jälkimaku ei ole lähellekään niin kitkerä ja humaloitu kuin mitä itse perustuntumasta voisi luulla. Ihan kelvollinen suoritus, mutta ei kuitenkaan sitä mitä oluelta vaaditaan, jotta lähtisin sitä ite ostamaan. On parempiakin vaihtoehtoja. Lämmetessään muuten huononee logaritmisella asteikolla.
Ostaisin itse:KYLLÄ [ ] EI [x]
Tähdet:**½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti