maanantai 24. joulukuuta 2007

H24 - Mönchshof Bockbier


Tilavuus0,5 l
Alkoholi6,9%
MaaSaksa
Taustat / historia"Der Name Kulmbach hat seit jeher einen guten Klang bei Bierkennern, und das ist kein Wunder: Schon im Altertum haben sich die Bewohner der Braukunst verschrieben, wie der Fund einer 3000 Jahre alten Bieramphore belegt, der heute als ältestes Indiz für Bierbrauen in Deutschland gilt."
vapaa kuvausJo siinä vaiheessa kun Mönchshof oli vielä kääreiden peittämänä tunsin paperin läpi kaulassa jotain hämyjä ulokkeita. Muistelen jossain olutpullossa olleen pienet korvat pullon kaulassa, mutta en vain oikein muistanut missä. Olisikohan ollut joku vehnäolut. Vaikka olin jo 24. päivän puolella päätin jättää kääreet aloilleen ja avata luukun vasta aamulla niin kuin kalenteri oikeasti pitääkin avata. Ensimmäinen kerta itselläni. Häpeällistä.

Ulokkeet paljastuivat vanhaksi kunnon old school-sulkumekanismiksi. Innokkaan ennakkoluulottomasti lähdin kampeamaan korkkia auki ja sainkin blitzkriegin hengessä korkin pikavauhtia auki ilman apuvälineitä ja pienet roiskeet naamalle. Väkevä aloitus! Mönchshof on luonteeltaan semi-tummaa ja yllättävän hapokasta suhteessa väriin. Yleensähän hapokkuus laskee mitä tummempiin sävyihin siirrytään. Paahteisuutta löytyy ja maltaat hyökkäävät myös selkeästi esille kevyen makeuden saattelemana. Sopii tummiin sävyihin aika hyvin. Mönchshof on siitä mielenkiintoinen olut, että se paranee hieman lämmetessään ja seisoessaan. Itselläni se kävi puolivahingossa kun yritin kuvata pulloa ja juomaa TV:n kuvaruutua vasten salaman kanssa, jotta etiketistä näkisi jotain. Ei ole muuten mitenkään kovin helppoa toimintaa. Hapokkuus myös laskee muuten myös seisotuksen myötä. Muistelen hämärästi veljeni joskus mainostaneen että joitain oluita pitäisi juoda lämpimänä ja nyt olen itse löytänyt sellaisen joka selkeästi paranee lämmetessään. Varsin mielenkiintoista. Ei Saksaa turhaan oluistaa kehuta. Odotan elämäni ensimmäistä oktoberfestiä innolla. Tähdet kertokoon loput.

Haluan tässä yhteydessä kiittää Stindeä ja Jamppaa hienosta kalenterista ja enemmän ja vähemmän hienoista juomista. Tämä on ollut peruskoulun jälkeen yksi yleissivistyttäneimmistä kokemuksista. Odotan jo innolla seitsemän luukun talvilomakalenteria. :)
Ostaisin itse:KYLLÄ [X] EI [ ]
Tähdet:****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti