keskiviikko 12. joulukuuta 2007

J12 - Cava Codornìu Clasico


Tilavuus0,2L
Alkoholi11,5%
MaaEspanja
Taustat / historiaKatalaanin kuohuviini, cava, poikkeaa serkustaan samppanjasta monessa suhteessa. Siinä missä samppanja on hienoa, tyylikästä, juhlallista ja kallista, cava on hauskaa, mutkatonta ja edullista, jopa halpaa. (Lähde: Iltalehti.fi)
Vapaa kuvausMinusta on tämän kalenterin myötä tullut ihan alkkis, oli nimittäin heti puolenyön jälkeen avattava uusi luukku. Luukusta paljastui miellyttäväksi yllätyksekseni kuohuviini, eikä mitä tahansa sellainen vaan Cava. Tätä jumalten juomaa tuli Barçassa juotua lasi, jos toinenkin… Ihan hyvää oli silloin. Nyt pientä miinusta tulee kyllä pallomaisen korkin alta löytyvästä kierrekorkista. Kaikki hyvä viinihän on tunnetusti kierronkorkillista, eikö vain?

Valitettavasti tämä ei ole parasta Cavaa, jota olen maistanut. Kuivuus tuo kyllä juomaan haastetta, mutta nyt kaipaisin ehkä hiukan makeutta halkomaan terää. Ihan passelia silti. Tai ainakin kiinnostukseni juomaa kohtaan heräsi… Täytyy varmaan käydä itse poimimassa Alkon hyllyltä joku toinen Cava merkki, ehkä puolikuiva olisi parempi. Heikin kanssa olen siitä kyllä samaa mieltä, että moni kuohuviini on parempaa kuin ”aito” samppanja.
Ostaisin itse:Jotain vastaavaa...
Tähdet:***

1 kommentti:

  1. Kun sitä kerran rikkoo uuden vuoden lupausta, on se sitten syytä tehdä cavalla. Tosi järkevää käydä ostamassa alkoholia kotiin, kun on tipattomalla tammikuulla, mutta kuitenkin…

    Pari viikko sitten kun kävin viemässä alcocalin pullot Alkoon (oli siinä muitakin), niin ajattelin ostaa niistä saaduilla rahoilla jotain vastaavaa ja päädyin kokeilemaan uudestaan cavaa. Alkon mukaan tuo edellinen pullo oli erittäin kuivaa ja siltä se muistini ja tekstin mukaankin maistui, nyt oli puolikuivan vuoro ja tadaa… hyvää oli!

    Mulla on halpa maku ;-)

    VastaaPoista