torstai 13. joulukuuta 2007

T13 - La Trappe Blond


Tilavuus0,33 l
Alkoholi6,5 %
MaaHollanti



Taustat / historia"Trappist on suojattu nimi, jota voidaan käyttää vain benediktiiniläisten trappistiluostareiden munkkien valvonnassa tehdystä luostarioluesta. Lisäksi vaatimuksena on, että olut pannaan luostarin tiloissa, ja että panimon tuotto käytetään luostarin ylläpitoon ja sosiaalityöhön. Nimeen oikeutettuja luostareita on seitsemän ja yhtä lukuun ottamatta ne sijaitsevat Belgiassa." Lähde: Wikipedia

La Trappe Blondia valmistetaan Koningshoevenin panimossa hollantilaisessa luostarissa. Olueen käytettävä vesi poistellaan luostarin alueelta viidestä eri kaivosta, jotka ovat noin 200 m syviä.. Wicked! Tämän vahvuinen tai miedompi olut on alunperin tarkoitettu munkeille päiväkäyttöön.. Kunnon tenuttajia nuo trappistit!

Vapaa kuvausIkinä en ole trappistiolutta juonut, joten en tiennyt mitä odottaa.. Pullon ulkonäön perusteella tavara vaikutti todella lupaavalta, mutta on sitä ennenkin tullut paskaa kauniissa paketissa.

Tuoksu on todella miellyttävä, pehmeä ja simamainen. Näyttää rantulagerilta, aika niukka vaahto. Maku on tasainen, yllätyksetön, simamainen ja pehmeä. Jälkimaku on myös pehmeä, melkeinpä olematon. Alkoholi ei maistu juuri ollenkaan. Hyvin miellyttävän oloinen kokonaisuus. Saisi enemmän tähtiä, jos tässä olisi jokin koukku. Eli miinusta yllätyksettömyydestä.
Ostaisin itse:KYLLÄ [X] EI [ ]
Tähdet:***½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti