keskiviikko 19. joulukuuta 2007

T17 - Sierra Nevada Pale Ale


Tilavuus0,35 l
Alkoholi5,6 %
MaaYhdysvallat
Taustat / historia"Vuonna 1979, Ken Grossman aloitti rakentamaan pientä panimoa Chico-nimiseen kaupunkiin, Californiaan. Hänen tavoitteensa oli yksinkertainen, mutta vaativa: poikkeuksellisen laadukkaiden ja maistuvien ale– ja lageroluiden paneminen. Tänä päivänä Sierra Nevadan panimo on paras ”pienpanimo” Yhdysvalloissa. Ja olut? Kriitikot väittävät ”yksi parhaista oluista maailmassa”. Myös tähän päivään asti Sierra Nevadan panimo on todellakin pysytellyt juurillaan. Ken on vieläkin henkilökohtaisesti mukana kaikessa panimon toiminnassa. Mikä tärkeintä, panimon sitoutuminen laatuvaatimuksiin on pysynyt samana alusta lähtien. Ensiluokkaiset raaka-aineet ja aikaa vievät sekä kunnioittavat panimotekniikat tekevät Sierra Nevadan oluista todellakin poikkeuksellisia. Suomessa Sierra Nevadan oluet ovat voittaneet reilun vuoden aikana Suomessakin jo viisi palkintoa, joista kolme ovat olleet kultamitaleita (HBF 05-06).
Panimo on nimetty omistajansa Kenin mieluisimman kiipeilypaikan – Sierra Nevada -vuorten mukaan!" Lähde: Diamond Beer

Vapaa kuvaus

Ilmeisesti en vaan osaa arvostaa näitä "laatuoluita".. Tämä on siis "yksi parhaista oluista maailmassa", mutta omasta mielestäni jopa rantulagereiden kuningas Koff III on parempaa. Todennäköisesti tämä johtuu siitä, että voimakkaasti humaloidut (kitkerät) oluet eivät todellakaan ole minun makuuni.

Pullo on kyllä huomiota herättävä, ja pohjalla lilluvat nätit jälkikäymishiivat, mutta maku on kuin suoraan helvetistä.. No ei, ihan kohtalaisen makuista tavaraa: aavistus simamaisuutta, todella hiilihappoinen, mutta kaiken pilaa liika kitkeryys. Mukava hedelmäinen tuoksu. Siinäpä se.

Ostaisin itse:KYLLÄ [ ] EI [X]
Tähdet:**

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti